Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka ga Phau

Čilić u sjajnom meču preko Dodiga do polufinala

U okršaju dvojice najboljih hrvatskih tenisača u četvrtfinalu ATP turnira u Zagrebu Marin Čilić je pobijedio Ivana Dodiga sa 7:5, 6:4 poslije jednog sata i 32 minute igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodig je dan ranije u Domu sportova u još jednom hrvatskom dvoboju bio bolji od Ive Karlovića, ali Čilića u petak nije uspio preskočiti. Bio je to njihov peti međusobni meč na ATP Touru i treća pobjeda Čilića koji je davno prije slavio i u jednom dvoboju na Futuresu.

Branitelj naslova Čilić je prvi došao do breaka u prvom setu, ali Dodig se nije predavao i uspio je uzvratiti sunarodnjaku. Čilić je, međutim, u pravom trenutku, u 12. gemu, iskoristio i drugu break-loptu, a to je ujedno značilo i osvajanje seta. U drugoj je dionici Dodig oduzeo servis suparniku u trećem gemu, ali odmah u sljedećem mu je Čilić uzvratio istom mjerom. I napokon, u desetom gemu 37. igrač svijeta je došao do nove prilike za break, iskoristio ju je i zaključio meč.

Trostruki osvajač Zagreb Indoorsa u polufinalu će igrati protiv 34-godišnjeg Nijemca Björna Phaua koji uživa u sjajnom tjednu u hrvatskoj prijestolnici. Upsio je proći kvalifikacije, a potom je redom izbacivao Antu Pavića, Mihaila Južnija i u četvrtfinalu u petak Dudija Selu. Phau je danas tek 358. igrač svijeta, a najbolji renking mu je bilo 59. mjesto. Protiv Čilića nikad nije igrao.

ATP Zagreb, četvrtfinale:

Čilić (5) - Dodig (4) 7:5, 6:4

Phau - Sela 6:4, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider