Tenis
SPORTOVI
Tenis
I Dodig uspješan

Čilić u polufinalu Washingtona: Čeka ga Nishikori!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se do polufinala ATP turnira serije 500 u Washingtonu pobijedivši u četvrtfinalu 18-godišnjeg Nijemca Alexandera Zvereva (ATP - 96.) sa 7-5, 7-6 (3).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je do pobjede mogao i na znatno lakši način, jer je u oba seta poveo 3-0 pa gubio prednost. Marin je iskoristio nervozu Zvereva na početku meča i osvojio prva tri gema, ali se mladi Nijemac brzo sabrao i vratio break zaostatka. No, kad je trebao odvesti prvi set do tie-breaka, Zverev je opet zaredao s pogreškama, što je hrvatski tenisač pretvorio u osvajanje prvog seta.

Niz iz prvog seta Marin Čilić je nastavio i na početku drugog, osvojivši prva tri gema druge dionice. Prednost breaka 8. tenisač svijeta držao je do devetog gema, kad je Zverev iskoristio drugu break-loptu i vratio se u meč te preokretom od 2-5 stigao do 5-5. Mogao je Zverev napraviti break i za 6-5, ali je Čilić spasio tu priliku Nijemca te je odluka pala u tie-breaku.

Srećom, propušteno u prvih 12 gemova drugog seta Čilić je nadoknadio u odlučujućoj igri te nakon 106 minuta igre konačno proslavio pobjedu 7-5, 7-6 (3) koja ga je odvela do drugog polufinala u 2015. Čiliću je to drugo polufinale u Washingtonu, gdje je prije pet godina glatko izgubio od Davida Nalbandiana.

U subotu Čilića čeka repriza prošlogodišnjeg finala US Opena u kojem je svladavši Japanca Keija Nishikorija stigao do najvećeg trijumfa u karijeri i svog jedinog Grand Slam naslova. Kei Nishikori je do polufinala stigao pobijedivši Australca Sama Grotha sa 6-4, 6-4.

U dosadašnjih osam dvoboja Japanac je slavio pet puta, ali bi zasigurnu sve te pobjede mijenjao za onu Marinovu iz prošlogodišnjeg finala US Opena (6-3, 6-3, 6-3), što je bio njihov posljednji sraz. No, za novu pobjedu nad Nishikorijem Čilić će morati odigrati znatno bolji meč nego što ga je odigrao u četvrtfinalu.

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo stigli su do polufinala u konkurenciji parova. Drugi nositelji su u četvrtfinalu svladali Španjolca Feliciana Lopeza i Bjelorusa Maxa Mirnjija sa 6-4, 6-7 (9), 10-7. Dodig i Melo će u za mjesto u finalu igrati protiv poljsko-srpske kombinacije Matkowski - Zimonjić.

ATP Washington - četvrtfinale:

MARIN ČILIĆ (HRV/3) - Alexander Zverev (Njem) 7-5, 7-6 (3)

Kei Nishikori (Jap/2) - Sam Groth (Aus) 6-4, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider