Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hat-trick Marina

Čilić treći put u karijeri osvojio Zagreb Indoors!

Nakon što ga je prije dvije godine u četvrtfinalu izbacio Nijemac Florian Mayer, a prošle je morao odustati od nastupa, naš najbolji tenisač Marin Čilić vratio se još jači i bolji ove sezone, te je s glatkih 6-3, 6-1 svladao Jürgena Melzera i osvojio svoj treći PBZ Zagreb Indoors...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to čak deveti susret Čilića i Melzera, te sedma pobjeda našeg tenisača, treća uzastopna. U susretu koji je trajao svega 67 minuta Melzer je na servisu Međugorca osvojio mizernih osam poena, dok je na vlastitom sveukupno osvojio 50 posto poena (30-59)

Čilić je, pak, bio nevjerojatno dobar na svom početnom udarcu. Osvojio je 23 od 29 poena nakon prvog i 10 od 12 nakon drugog servisa, a pritom, logično, nije bio suočen ni s jednom break-loptom!

U konačnici je naš tenisač osvojio 62, a Melzer svega 38 poena u meču! Recimo i da je Čilić realizirao četiri od 12 break-lopti.

Deveti je ovo naslov u karijeri 24-godišnjeg hrvatskog tenisača, treći u Zagrebu (nakon 2009. i 2010. godine) te prvi ovogodišnji. Nakon sjajnog nastupa u Davis Cupu i naslova u Zagrebu, Čilić seli u Sjedinjene Američke Države, gdje će zaigrati u Memphisu i Delray Beachu, nakon kojih slijede dva turnira iz serije Masters 1000 – Indian Wells i Miami. (TS)

ATP Zagreb, finale:

Čilić (1) - Melzer (4) 6-3, 6-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider