Tenis
SPORTOVI
Tenis
Put prema obrani titule

Čilić svladao Chardyja za četvrtfinale US Opena!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Grand Slam turnira US Open svladavši u New Yorku Francuza Jeremya Chardya u četiri seta - 6-3, 2-6, 7-6 (2), 6-1, a u borbi za polufinale čeka ga još jedan Francuz - Jo-Wilfried Tsonga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je plasmanom u četvrtfinale na još tri pobjede do obrane naslova, a protiv 27. igrača svijeta Chardya je imao probleme samo u drugom setu. "Break" za 4-2 u prvom setu donio je Čiliću dobitak prvog seta, da bi Chardy s dva oduzimanja servisa u drugom setu poravnao. Ključnim se pokazao treći set, u kome nije bilo oduzimanja servisa, a u "tie-breaku" je Čilić odmah poveo s 3-0 i s ukupnih 7-2 došao do prednosti od 2-1 u setovima.

Gubitak trećeg seta slomio je igru Francuza, pa je Čilić u četvrtom setu s dva "breaka" došao do prednosti od 5-0 i lako okončao meč. Međugorac je protiv opasnog Chardya imao 23 asa, 58 posto prvog servisa, od sedam lopti za obrat spasio je pet, dok je s 53 winnera nadmašio Chardyevih 35.

"Danas je bilo ključno pronaći ritam servisa i ja sam ga pronašao u završnici trećeg seta. U drugom setu sam imao problem s kretanjem jer sam osjetio bolove u gležnju, no na svu sreću bolovi su brzo prestali. Jako sam zadovoljan kako sam odigrao četvrti set, to je bila igra s kojom sam lani osvojio turnir. Sretan sam i što nisam izgubio previše energije protiv Chardya, to je svakako dobra vijest za mene ", kazao je Marin.

Jo-Wilfried Tsonga je zaslužio sraz sa Čilićem nakon što je bez problema dobio sunarodnjaka Benoît Pairea s 6-4, 6-3, 6-4. Marin protiv Tsonge u međusobnim dvobojima vodi s 4-1, a dobio je i jedini ovogodišnji sraz u Monte Carlu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider