Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo marine

Čilić se vratio pobjedničkim navikama

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Shenzhenu, on je u dvoboju 2. kola nadigrao Australca Johna Millmana sa 6-3, 4-6, 6-3 za sat i 56 minuta igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je odlično otvorio dvoboj protiv Millmana, sigurno je držao gemove na svom početnom udarcu, dok je 26-godišnjem Australcu dva puta oduzeo servis u prvom setu. Prvi put za vodstvo 2-1, a drugi put za konačnih 6-3 u toj dionici igre.

No, pad koncentracije na početku drugog seta, koji je započeo nakon kraćeg kišnog prekida, koštao je Čilića izgubljenog servisa. Naš je igrač imao 40-15 i činilo se kako će rutinski riješiti još jedan gem u svoju korist, ali tada je zaredao s pogreškama koje su Millmanu dale prednost "breaka" koju je ovaj držao do kraja seta. Kada je Millman servirao za set, Čilić je stigao do "break-lopte", ali nije ju uspio iskoristiti, pa je o pobjedniku odlučivao treći set.

I u odlučujućem setu ostvaren je samo jedan "break", a njega je ostvario Čilić u šestoj igri. Prethodno je u trećem gemu Čilić spasio 15-40, a kada je servirao za meč bio je suočen sa 15-30, no tada je s dva dobra servisa i kvalitetnim napadom na meč-loptu uspio privesti susret kraju.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv boljeg iz susreta između Slovenca s britanskom putovnicom Aljaža Bedenea i Hyeona Chunga iz Južne Koreje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider