Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pakleni ždrijeb za Noleta

Čilić s Nishikorijem i Đokovićem u četvrtini, Karlović prijeti Murrayju

U Londonu je održan ždrijeb trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona u kojem se našlo šestero hrvatskih predstavnika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krenimo od tenisača. Najbolji hrvatski igrač i deveti tenisač svijeta Marin Čilić smješten je u četvrtinu ždrijeba s Novakom Đokovićem. U prvom kolu igrat će protiv Japanca Hirokija Moriye, a ukoliko to uspješno prođe slijedi mu pobjednik dvoboja između Austrijanca Andreasa Haider-Maurera i Litavca Richardsa Berankisa.

Potencijalni suparnik u 4. kolu bit će mu Kei Nishikori, kojeg je pobijedio u lanjskom finalu US Opena. S Đokovićem bi mogao igrati u četvrtfinalu.

Preostala dva hrvatska predstavnika smještena su u donjoj polovici. Ivo Karlović igrat će sa Šveđaninom Eliasom Ymerom u 1. kolu, a ukoliko prođe vjerojatno će ga dočekati neugodni Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov.

Borna Ćorić, koji se zasada ne snalazi najbolje na travi, nalazi se malo ispod Karlovića u ždrijebu, a za suparnika u 1. kolu imat će Ukrajinca Sergija Stahovskog. Kada bi prošao vjerojatni suparnik bio bi mu Talijan Andreas Seppi.

Spomenimo i da prvi tenisač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković otvara turnir protiv jako neugodnog Nijemca Philippa Kohlschreibera, te da Roger Federer započinje protiv 'starog znanca' Damira Džumhura. Podsjetimo, njih dvojica ogledali su se i u Roland Garrosu ove godine, a Švicarac je upisao relativno glatku pobjedu u tri seta.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni otvorit će Wimbledon protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove. Ukoliko pobijedi potencijalna suparnica bila bi joj 20. nositeljica Garbine Muguruza.

Ana Konjuh, koja je nedavno osvojila svoj prvi WTA turnir i to na travi, imat će za suparnicu u prvom kolu 25. nositeljicu iz Francuske - Alize Cornet.

Treća hrvatska predstavnica, barem tako stoji u ždrijebu, bit će Ajla Tomljanović, koja ponovno nastupa pod hrvatskom zastavom. Podsjetimo, u Roland Garrosu je igrala pod australskom jer je u fazi mjenjanja državljanstva.

Tomljanović će u 1. kolu igrati protiv nepostavljenje Čehinje Klare Koukalove, a kada bi slavila vjerojatna suparnica bila bi joj Poljakinja i bivša finalistica Agnieszka Radwanska.

Prva nositeljica Serena Williams otvara Wimbledon protiv Margarite Gasparjan, a braniteljica naslova Petra Kvitova protiv Nizozemke Kiki Bertens.

Cijeli ždrijeb Wimbledona pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider