Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uvjerljiva partija

Čilić riješio Robreda: Slijedi sudar s Đokovićem

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja sa sjajnim ovosezonskim igrama. U 3. kolu jakog ATP turnira iz Masters serije 1000 u Indian Wellsu savladao je Španjolca Tommyja Robreda sa 6:4, 6:3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to četvrti međusobni ogled ove dvojice tenisača i druga pobjeda Čilića, a do nje je stigao nakon jednog sata i 23 minute igre. Prethodnu je ostvario davne 2008. godine na turniru u Torontu. Robredo je 17. tenisač svijeta, a u Indian Wellsu je imao status 16. nositelja. U prvom je setu ovaj 31-godišnji Španjolac bio opasniji na Čilićev servis sve do samog kraja. U trećem i devetom gemu Međugorac je morao spašavati po jednu break-loptu, a onda je u desetom gemu Čilić napravio break bez izgubljenog poena.

Drugi je set započeo u istom tonu, pa je u drugom gemu ponovo oduzeo servis suparniku nanizavši pet uzastopnih gemova, od 4:4, do vodstva 6:4, 3:0. Do kraja meča hrvatski je tenisač bez problema zadržao svoj početni udarac iako je do pobjede mogao i mrvicu ranije. Naime, u osmom gemu je imao tri vezane meč-lopte, no Robredo je tom prilikom ipak uspio sačuvati svoj servis.

U osmini finala Čilić čeka pobjednika ogleda između Novaka Đokovića i Kolumbijca Alejandra Gonzaleza koji je u 2. kolu izbacio našeg Ivana Dodiga.

ATP Indian Wells, 3. kolo:

Čilić (24) - Robredo (16) 6:4, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider