Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uoči Miamija

Čilić puca od samopouzdanja: 'Vjerujem da mogu nanizati velike pobjede'

Marin Čilić igra odličan tenis u posljednje vrijeme i to se osjeti na rezultatima. U Miamiju će pokušati odraditi što bolji turnir i skupiti nove bodove za skok na ATP ljestvici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Serija odličnih nastupa u 2014. godini pomogla je Čiliću da se počne dizati na ATP ljestvici, a hrvatski tenisač tvrdi kako niti sam nije očekivao ovako dobar ulazak u sezonu.

"Odigrao sam jako dobro dosadašnji dio američke turneje, osjećam se jako dobro i nisam očekivao da ću tako brzo igrati ovako dobro i imati ovakve rezultate. Zadovoljan sam dosadašnjim nastupima i laknulo mi je što sam ostvario veliki broj bodova u početku sezone jer nije bilo nimalo ugodno saznanje da sam mogao završiti i ispod 50. mjesta."

U Indian Wellsu odradio je sjajan prvi set protiv Novaka Đokovića, međutim u nastavku meča ipak nije uspio zadržati tu razinu, ali svejedno je zadovoljan s prikazanim.

" prvom dijelu susreta protiv Đokovića pokazao sam koliko dobro mogu igrati i koliko sam opasan kada igram svoj najbolji tenis. Čak sam i sam sebe iznenadio u nekim trenucima. Pozitivna je stvar saznanje da mogu igrati na takvoj razini i da s takvim tenisom mogu pobjeđivati najbolje. Ovakvoj formi su pomogle sve te pobjede s početka sezone i pun sam samopouzdanja. Nadam se da ću na ovim velikim turnirima uspjeti povezati nekoliko velikih pobjeda."

Slijedi Miami gdje želi nastaviti u ovako dobrom ritmu.

"U posljednjih mjesec i pol dogodilo mi se puno toga pozitivnog i sada s nestrpljenjem očekujem Miami. U prvom kolu igram protiv solidnog igrača, Edouarda Roger-Vasselina, no nadam se prolazu. Kasnije mogu igrati protiv Wawrinke, ali ne treba gledati daleko. Moram se koncentrirati na sebe, igrati dobro i nikoga ne podcjenjivati, no nadam se da ću samopouzdanje pretočiti u dobar rezultat u Miamiju."

Prvi protivnik je francuski igrač protiv kojeg Čilić ne bi trebao imati velikih problema.

"Protiv Roger-Vasselina sam igrao koliko se sjećam samo jednom i to u Wimbledonu prije nekoliko godina. On je jednostavno solidan igrač, imao je dobar ulazak u sezonu, može igrati dobro, ali mislim da sve ovisi o meni i o tome kako ću se osjećati na terenu. Nadam se dobrom ulasku u meč što bi trebalo pomoći na putu do prolaza."

Čilić i Roger-Vasselin svoj susret drugog kola Miamija odradit će u subotu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider