Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki meč na startu

VIDEO Čilić na Đokovića u Londonu: 'To je skupina bombardera!'

Marina Čilića čekaju dvoboji s Novakom Đokovićem, Thomasom Berdychom i Stanislasom Wawrinkom u skupini A predstojećeg Mastersa u Londonu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završni turnir sezone započinje 9. studenoga i odigrat će se u londonskoj O2 Areni, a najbolji hrvatski tenisač i aktualni osvajač US Opena u prvom dvoboju najvjerojatnije će se sučelit s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem. Naime, još se čeka konačni ždrijeb mečeva.

Čilić: Đoković i Federer su prvi favoriti, ali imao sam fenomenalnu sezonu

„Vrlo teška skupina, mislim da će to biti skupina bombardera, bit će težak svaki meč, nadam se da bi nekako mogao pronaći način da prođem dalje", izjavio je Čilić nakon izvlačenja skupina.

"Sigurno da će biti najteži meč s Đokovićem koji je u jako dobroj formi, ali i s Wawrinkom s kojim sam imao ove godine dva meča i dva poraza. Njegova igra mi jednostavno ne odgovara, tako da se nadam da ću ovaj put pronaći način da dođem do pobjede. Činjenica što se igra u dvorani mogla bi mi malo više odgovarati“, zaključio je Čilić koji ove sezone u dvorani ima sjajan omjer 16-1.

Čili još uvijek nije upisao pobjedu protiv Đokovića, izgubio je svih deset mečeva, od toga tri ove sezone, u Indian Wellsu (2:1), Roland Garrosu (3:1) i Wimbledonu (3:2).

Čilić je tek četvrti Hrvat koji će nastupiti na završnom Mastersu. Prije Čilića to je uspjelo njegovu današnju treneru Goranu Ivaniševiću, Ivanu Ljubičiću i Željku Franuloviću, koji je 70-tih nastupio na završnici Grand Prixa. Čilić je uz Keija Nishikorija i Miloša Raonića treći debitant na ovogodišnjem završnom Mastersu.

U skupini B su Roger Federer, Kei Nishikori, Andy Murray i Miloš Raonić, kojega trenira Ivan Ljubičić. Po dvojica prvoplasiranih iz obje skupine prolaze u finale koji je na rasporedu 16. studenoga.

Čili protiv Warinke ima omjer 2-7, a protiv Berdycha 4-5, no ove ga je sezone svladao dvaput u tri meča. Od finalista Mastersa samo su Đoković i Federer do sada osvajali završni turnir sezone. Federer je slavio čak šest puta, a Đoković triput. 

Skupina A: Đoković, Wawrinka, Berdych,Čilić

Skupina B: Federer, Nishikori, Murray, Raonić

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider