Tenis
SPORTOVI
Tenis
Polovičan uspjeh

Čilić prošao, Tomljanović ispala u Sydneyju

Hrvatski tenisač Marin Čilić uz manje se poteškoće plasirao u 2. kolo ATP turnira koji se igra na tvrdoj podlozi u Sydneyju, uz 511.825 dolara nagradnog fonda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međugorac je na startu turnira bio bolji od njemačkog kvalifikanta Jan-Lennarda Struffa s 3:6, 6:3, 6:3 u meču koji je trajao jedan sat i 43 minute. Naš tenisač u prvom setu nije imao nijednu priliku za break, dok je 106. igrač svijeta jednom oduzeo servis suparniku. U nastavku dvoboja Čilić više nije dopustio Nijemcu da dođe do obrata, a sam je napravio tri breaka i ipak si prokrčio put do osmine finala.

Tamo ga čeka Uzbekistanac Denis Istomin, isti onaj od kojeg je bio bolji prošli tjedan u Brisbaneu, kao i u sva tri prethodna međusobna meča.

U Sydneyju se održava i WTA turnir uz nagradni fond od 710.000 dolara, a u 2. kolu je svoj nastup završila najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović. Zaustavila ju je 18-godišnja Amerikanka Madison Keys, 36. igračica svijeta, koja je bila bolja sa 6:, 3:6, 7:6(3) nakon jednog sata i 52 minute igre.

Spomenimo i da je u 2. kolu poražena prva nositeljica i peta tenisačica svijeta Agnieszka Radwanska. Nadigrala ju je Amerikanka Bethanie Mattek-Sands sa 7:5, 6:2.

ATP Sydney, 1. kolo:

Čilić (7) - Struff 3:6, 6:3, 6:3

WTA Sydney, 2. kolo:

Keys - Tomljanović 6:0, 3:6, 7:6 (3)

Mattek-Sands - A. Radwanska (1) 7:5, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider