Tenis
SPORTOVI
Tenis
break za 4:5 je sve promijenio

Čilić priznao da se nije osjećao dobro i da je teško podnio gubitak seta

Marin Čilić je nakon pet uzastopnih pobjeda u tri seta na US Openu, protiv Mihaila Kukuškina bio prisiljen pobjedu tražiti u petom setu dvoboja s Kazahstancem za kojeg je ustvrdio da mu protiv njega nikad nije lako igrati. ..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Njegovi su udarci vrlo ravni, snažni, dobro se kreće, čvrst je s osnovne crte. Jako mi je teško igrati protiv njega", izjavio je Čilić u kratkom razgovoru za Eurosport neposredno nakon dvoboja u kojem je za pobjedu 6-7 (5), 7-6 (1), 6-3, 6-7 (3), 6-1 na terenu proveo četiri sata i šest minuta.

Čilić je u prvom setu propustio vodstvo 5-3, prvi je stigao i do mini-breaka u odlučujućem, 13. gemu, ali ga je na kraju ipak izgubio.

"Nije bilo lako podnijeti gubitak tog seta. Nisam servirao dobro, nisam se dobro osjećao u izmjenama s osnovne crte", rekao je branitelj naslova.

No, sve se počelo mijenjati nakon što je preokrenuo zaostatak od 3-5 u drugom setu, spasio još dvije set-lopte kod 5-6 i odlično odigrao tie-break.

"Kako je meč odmicao osjećao sam se sve bolje. Od trećeg seta nadalje imao sam osjećaj da teško mogu izgubiti."

Čilić je prednost breaka imao i u četvrtom setu da bi ga na kraju izgubio u tie-breaku.

"Tu je bilo i malo nesreće. Kukuškin je izgledao već kao da će se predati. Onda je pogodio nekoliko lopti i sve se okrenulo."

Srećom, Čilić je zadržao mirnoću i koncentraciju te peti set zaključio s uvjerljivih 6-1. Rezultat koji je podsjetio na 2014. i dvoboj osmine finala protiv Gillesa Simona u kojem je također imao 2-1 u setovima, a do pobjede morao u petom setu. Nakon Simona je doživio potpunu preobrazbu te u sjajnoj seriji, igrajući najbolji tenis u karijeri, nanizao pobjede u tri seta nad Tomašom Berdychom, Rogerom Federerom i Keijem Nishikorijem za svoj prvi Grand Slam naslov.

Možda je 2015. u sličnu seriju odlučio krenuti jedno kolo prije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider