Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vratio Hrvatsku među elitu

Čilić: Presretan sam što smo ponovno u Svjetskoj skupini

Samo šest dana nakon osvajanja US Opena, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić 6-7 (4), 6-4, 6-2, 7-5 pobjedom protiv Thiema de Bakkera uveo je Hrvatsku u Svjetsku skupinu Davis Cupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mislim da smo obojica odigrali veoma kvalitetan meč. Mnogi ljudi bi De Bakkerovu igru zbog njegovog renkinga osudili da nije dobra, ali danas je igrao kao TOP 30 igrač i zato je bio jako težak meč. Zadovoljan sam što sam odigrao jako dobro kada je trebalo. Odigrao sam jako konstantan meč jer mi je bio prvi na zemlji nakon dugo vremena. Mislim da sam se jako dobro prilagodio i presretan sam što smo ponovno u Svjetskoj skupini", rekao je Čilić nakon pobjede protiv De Bakkera.

Čilić smatra kako Hrvatska u narednim godinama može ostvariti odličan rezultat i u Svjetskoj skupini.

"Iza mene je nevjerojatan tjedan. Nakon osvajanja US Opena, prvih je par dana bilo dosta emocionalno iscrpljivanje, ali uspio sam se družiti s ekipom ovih zadnjih par dana. Bilo je stvarno vrhunski. Sjajno je što je Mate uspio donijeti taj važan bod u petak, to nam je otvorilo vrata prema pobjedi. Jedna smo od najmlađih reprezentacija u Svjetskoj skupini tako da imamo svijetlu budućnost. Ne znamo s kim ćemo igrati u 1. kolu, ali svakako će to biti težak ždrijeb, ali imamo jako dobru ekipu za narednih nekoliko godina".

Izbornik Željko Krajan je nakon 3-2 pobjede protiv Nizozemske bio pun hvale za svoje igrače.

"Jedan od luđih dana koje sam ja proveo na klupi. Šteta za Matu, imao je 2-0 u setovima, nekoliko break-lopti u trećem setu i mogao je sve završiti. Na kraju se to pokazalo jako opasnim jer Marin igrao protiv igrača koji je bio inspiriran i publikom i time što je znao da mora ići na sve ili ništa. Usto ima opasan stil igre, ima jako brze udarce i od početka meča mu se taj rizik isplatio i osvojio je prvi set. Ali, Marin je odigrao stvarno odlično, i fizički i mentalno je izdržao pritisak i na kraju sigurno priveo meč kraju".

I Krajan smatra kako Hrvatska može igrati važnu ulogu u Svjetskoj skupini.

"S obzirom da nećemo biti nositelji, dobit ćemo teškog protivnika u 1. kolu. Ali, s Marinom i ostalim dečkima koji stvarno dobro napreduju, mislim da možemo biti samo opasniji. S povratkom Dodiga u momčad bit ćemo opasni protivnik za svakoga". (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider