Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zagreb Indoors

Čilić predvodi tenisku elitu u Domu sportova

Unatoč tome što je ostao bez financijske potpore Grada, ATP turnir PBZ Zagreb Indoors će za mjesec dana doživjeti jubilarno, deseto izdanje i u Domu sportova ponovno okupiti hrvatsku i svjetsku tenisku elitu predvođenu četverostrukim pobjednikom Marinom Čilićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grad Zagreb, koji je od prvog izdanja financijski pomagao u organizaciji PBZ Zagreb Indoorsa, po prvi puta u svom proračunu nema predviđena novčana sredstva za jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Zagrebu i Hrvatskoj. Unatoč tome, zagrebački ATP turnir će od 31. siječnja do 8. veljače u Domu sportova ipak doživjeti svoje jubilarno deseto izdanje.

"U sadašnjim okolnostima nismo bili u mogućnosti financijski popratiti turnir, što nam nije nimalo drago. Unatoč tome, organizator je ustrajao na održavanju turnira što svjedoči o njegovoj kvaliteti. Nadam se da će uspjeti premostiti teškoće do iduće godine i da ćemo ga tada moći pratiti kao i prethodnih godina", sa žaljenjem je konstatirao Milan Čolić iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

U Zagrebu će se opet okupiti teniska elita, predvođena četverostrukim pobjednikom Marinom Čilićem koji će krenuti u lov na peti zagrebački trofej.

"Ovo je jedan od najznačajnijih hrvatskih turnira. Meni je uvijek bio odskočna daska i čvrst oslonac za sezonu. Nakon osvajanja prošlogodišnje titule nastavio sam najduži pobjednički niz u karijeri i na drugim turnirima. Drago mi je što će se ponovno okupiti svi naši najbolji tenisači, a vjerujem da će biti i par pozivnica za mlade nade", rekao je pobjednik US Opena i deveti tenisač svijeta Marin Čilić na konferenciji za medije održanoj u petak u Zagrebu.

Najbolji hrvatski tenisač još je u procesu oporavka od ozljede desne nadlaktice, zbog koje je morao odustati od nastupa na turniru u Brisbaneu, a u subotu će nakon još jednog pregleda pobliže znati hoće li i igranje na Australian Openu biti pod upitnikom. Nastup u Domu sportova, zasada, nije upitan.

Uz Čilića, domaći ljubitelji tenisa moći će na djelu vidjeti i navijati za neuništivog 35-godišnjaka Ivu Karlovića koji ne propušta priliku zaigrati u svom gradu, zagrebačkog pobjednika iz 2011. Ivana Dodiga koji je u petak proslavio 30. rođendan te najmlađeg člana Top 100 kluba i dobitnika ATP nagrade "Zvijezda sutrašnjice", 18-godišnjeg Zagrepčanina Bornu Ćorića.

"Kad smo razmišljali što napraviti za deseto izdanje turnira jedna nam je ideja bila ponovno okupiti sve najbolje hrvatske tenisače, a druga okupiti sve bivše pobjednike. Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli napraviti i jedno i drugo", izjavio je direktor turnira Branimir Horvat.

Od stranih igrača, još uvijek aktivnih bivših pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa, u Zagreb se vraćaju Rus Mihail Južnij (2012.), Cipranin Marcos Baghdatis (2007.) i Ukrajinac Sergij Stahovskij (2008.), a priliku za ponovni dolazak u Dom sportova i posjet Zagrebu neće propustiti ni ambasador turnira i njegov prvi pobjednik (2006.) Ivan Ljubičić.

Kako je tenis globalno popularan sport, televizijska slika iz Doma sportova i ove će godine otići u 160 zemalja na pet kontinenata.

"Imamo malo ovakvih sportskih događaja u Hrvatskoj i na njih se ne smije gledati kao na trošak, već kao promociju Zagreba i Hrvatske. Kad bi plaćali promociju kroz televizijske prijenose, ti bi iznosi premašivali budžet cijelog turnira. Dužnost je svih da prepoznaju značaj ovog turnira i zadrže ga u Hrvatskoj", istaknuo je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider