Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nevjerojatan 'učinak'

Čilić pobijedio sam sebe: Ispao uz 42 neprisiljene pogreške!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio proći 1. kolo turnira Masters 1000 serije u Rimu, gdje ga je za sat i 44 minute igre sa 6-4, 6-3 nadigrao Španjolac Guillermo Garcia-Lopez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čiliću je ovo bio osmi nastup na rimskom Mastersu i četvrti poraz u prvom izlasku na terene Foro Italica. Čak 42 neforsirane pogreške u dva seta naspram Španjolčevih 15, te iz toga proizašlih tek 35 posto osvojenih poena na drugom servisu, glavni su uzroci Čilićevog poraza.

Unatoč toj lošoj statistici, Marin je mogao učiniti meč daleko neizvjesnijim da je uspio iskorisitit jednu od stvorenih prilika za break, ali je Španjolac svih pet spasio. Čilić je u prvom setu servis izgubio već u prvom gemu, što nije uspio nadoknaditi, iako je stvorio četiri prilike za break. Jednu je propustio u šestom gemu, a tri u desetom kad je Garcia-Lopez servirao za osvajanje prvog seta.

Na početku drugog seta Marin Čilić je opet u maratonskom prvom gemu bio suočen s gubitkom servisa, ali je spasio svih šest break-lopti. Već u sljedećem gemu hrvatski tenisač je imao priliku povesti 2-0, ali je ovogodišnji pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa spasio i petu break-loptu. Nakon što je u petom gemu opet izgubio servis, za Čilića povratka više nije bilo.

Bio je to njihov treći dvoboj i druga pobjeda Španjolca koji je tri od svojih pet naslova osvojio na zemlji, a ove je sezone, osim trijumfa u Zagrebu, pobjednički trofej podignuo i u Bukureštu. Španjolac će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Slovaka Kližana i Ukrajinca Dolgopolova.

ATP Rim - 1. kolo:

Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA) - MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-4, 6-3

Thomaz Bellucci (BRA) - Diego Schwartzman (ARG) 6-4, 4-3, predaja

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider