Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Brisbane

Velika pobjeda Marina Čilića: Servisima uništio 'Baby Federera'

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u australskom Brisbaneu nakon velike pobjede nad petim nositeljem Grigorom Dimitrovom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sat i 35 minuta sjajne igre Čilić je bio bolji od Bugara sa 7-5, 7-5. Bila je to nadahnuta partija hrvatskog tenisača u kojoj je ispalio čak 16 as-servisa u 12 servis-gemova, što je u prosjeku više od jednog po gemu. Čilić je spasio svih pet break-lopti s kojima je bio suočen, a servis bugarskog tenisača je lomio u završnicama oba seta.

Bio je to prvi susret našeg Čilića, trenutno 37. tenisača s ATP-jeve ljestvice, i Dimitrova koji trenutno drži 23. poziciju svjetskog poretka. Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Keija Nishikorija, koji je za svega 61 minutu igre sa 6-2, 6-4 bio bolji od domaćeg predstavnika Matthewa Ebdena.

Čilić: Ovo je pokazatelj da sam u dosta dobroj formi na početku nove sezone

„Meč je bio odličan s obje strane. Ne znam što bi Dimitrov rekao, ali imao sam osjećaj da je meč bio visoko kvalitetan, posebno što se tiče mog servisa koji je funkcionirao fantastično. Odličnom sam servirao u situacijama kada sam morao spašavati 'break lopte'. Mislim da nije bilo nijednog segmenta u mojoj igri koji je slabo funkcionirao, tako da sam iznimno zadovoljan odigranom partijom. Ovo je pokazatelj da sam u dosta dobroj formi na početku nove sezone. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i da će ovaj turnir biti dobra priprema za ono što me očekuje na Australian Openu“, kazao je Čilić nakon meča.

Hrvatski tenisač dao je prognozu četvrtfinalnog susreta s Nishikorijem.
„Već smo igrali nekoliko puta tako da ga poznam jako dobro. Sigurno će to biti težak meč, on je pokazao da je u dobroj formi. Teren mu odgovara, jer je jako brz, a on je navikao u Japanu igrati na takvim podlogama od malih nogu. Ali, mislim da će ključ meča biti u mojem servisu, ako budem držao ritam s mojim servisom, to će staviti na njega veliki pritisak. U tom slučaju nadam se da bi mogao pronaći tih nekoliko šansi na njegov servis i iskoristiti ih“, zaključio je Čilić. (I.M./TS)

ATP Brisbane, 2. kolo:

Čilić – Dimitrov 7-5, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider