Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zadovoljan igrom

Čilić: 'Osjećam da se mogu Simonu revanširati za poraz u Australiji'

Marin Čilić se pobjedom protiv Kevina Andersona plasirao u četvrto kolo gdje ga čeka Gilles Simon protiv kojeg još nema pobjedu u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić najavio je nakon pobjede protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona u 3. kolu US Opena kako vjeruje da može ostvariti još bolji rezultat u New Yorku s obzirom da mu je sljedeći suparnik Francuz Gilles Simon.

"Očekivao sam i prije početka meča veoma težak susret protiv Andersona koji je dosta neugodan igrač. On je igrač koji nema ritma, jako dobro servira. I današnji je meč bio dosta čudan, bilo je dosta 'breakova' iako smo obojica dobri serveri. Niti jedan od nas nije imao puno laganih servis gemova. Danas su i uvjeti bili teški, a osjetio sam da je u četvrtom setu on jako pao i fizički i to mi je dalo dosta slobode u igri", izjavio je Čilić nakon pete pobjede u šestom međusobnom susretu protiv Andersona.

"Ključ pobjede je bio da budem mentalno u meču, to sam napravio sjajno iako je bilo situacija kada sam igrao nešto slabije, lošije servirao i imao nekih čudnih grešaka. Bilo je jako bitno da ostanem 'unutra' i osjećao sam da sam u igri bolji od Andersona. On je stalno igrao s velikom dozom rizika i znao sam da će teško moći tako igrati puna tri seta. Jednostavno sam čekao svoju priliku. U posljednjem setu sam jako dobro servirao i sada se moram potpuno odmoriti i biti spreman za dalje", dodao je naš najbolji igrač.

Čilić traži prvu pobjedu protiv Simona

U 4. kolu Čilić će igrati protiv 26. nositelja, Francuza Gillesa Simona kojega još niti jednom nije uspio pobijediti u četiri prethodna međusobna dvobja od kojih su prva tri bila tijekom 2007. i 2008. godine, dok su posljednji odigrali u 2. kolu ovogodišnjeg Australian Opena. U tom je susretu Čilić imao 2-1 u setovima, ali je u posljednja dva seta osvojio tek tri gema.

"Ulazak u drugi tjedan na Grand slamu je veliki pothvat, ali mislim da mogu proći dalje jer igram protiv Simona. Iako ga nikad dosad nisam pobijedio, osjećam da mogu igrati dobro i revanširati mu se za poraz u Australiji ove godine. Simon je za mene dosta neugodan protivnik, dosada smo dva puta igrali na Grand slamovima i oba me je puta dobio u pet setova. Moram biti jako dobro taktički pripremljen za taj meč, bit će jako puno izmjena i trebat će jako puno trčati. Nadam se da ću dobro servirati, da ću imati dobar dan što se tiče moje igre s osmovne linije", najavio je Čilić svoj sljedeći susret.

Osim u 2. kolu ovogodišnjeg Australian Opena, Čilić i Simon su na Grand slamu igrali još u 1. kolu Wimbledona 2007., kada je Čilić imao tek 18 godina. Preostale dvije pobjede protiv Čilića Simon je ostvario u 2. kolu Umaga 2007., te u četvrtfinalu Toronta 2008.

U slučaju pobjede protiv Simona, Čilić bi se po treći put u karijeri plasirao u četvrtfinale US Opena. Među najboljih osam na posljednjem Grand slamu sezone bio je i 2009., te 2012.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider