Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bitka za Rotterdam

Čilić nesalomljivi: Izborio finale nakon gubitka prvog seta!

Marin Čilić pobijedio je Nizozemca Igora Sijslinga 5:7, 6:3, 6:2 u polufinalu dvoranskog ATP turnira u Rotterdamu. U finalu će u nedjelju igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je protiv Sijslinga upisao devetu uzastopnu pobjedu na ATP World Touru. Računajući učinak na zagrebačkom ATP turniru, kojeg je prošlog tjedna osvojio po četvrti puta u karijeri za svoj ukupno 10. naslov, te ovoga tjedna u Rotterdamu, do meča sa Sijslingom je osvojio 16 setova u nizu bez ijednog izgubljenog. Na kraj tom nizu je stao 64. tenisač svijeta Igor Sijsling, koji je za nastup u glavnom ždrijebu u Rotterdamu dobio pozivnicu organizatora i sjajno ju je iskoristio.

Sijsling je prvi stigao do breaka u meču i poveo s 2:1, ali je Čilić odmah u sljedećem gemu vratio ravnotežu. Međutim, kod 5:5 je još jednom izgubio servis, pa je Sijsling pri vodstvu 6:5 uspješno odradio servis za prvi set. Nakon lošeg prvog seta, Čilić je u nastavku meča zaigrao puno bolje. Oduzeo je servis Nizozemcu za vodstvo 2:0 u drugom setu, pa je spasio jednu break-loptu i držao za 3:0. Nakon toga je imao dvije break-lopte kod vodstva 3:0 i još jednu kod 4:1, koje nije iskoristio, ali je sigurno držao svoj servis.

U trećem setu je Sijsling poveo s 2:1, ali je Čilić ono najbolje ostavio za kraj meča, te je s pet uzastopnih gemova trasirao put u finale. Čilić je prethodna dva meča protiv Sijslinga, lani u Memphisu i Parizu, dobio teško, u tri seta, a tako je bilo i ovom prilikom.

Berdych - meč za veliki iskorak u karijeri

Do pobjede je naš tenisač stigao nakon jednog sata i 52 minute igre. Zabio je 15 asova, ali i napravio šest dvostrukih pogrešaka. Osvojio je 86 posto poena (38 od 44) nakon pogođenog prvog servisa. Realizirao je 4 od 13 break lopti.

U finalu će Čilić igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha, kojeg je pobijedio dvaput u dosadašnjih šest nastupa.

Berdych je jedini igrač iz društva 10 najboljih na svjetskoj rang-ljestvici koji prošle godine nije osvojio niti jedan turnir, iako je igrao tri finala. Svu posljednju, osmu titulu, osvojio je u listopadu 2012. godine u Stockholmu. Marin Čilić u nedjelju će odigrati svoj 19. finale i boriti se za 11. naslov u karijeri, ali prvi na turniru iz kategorije ATP 500. Prethodnih 10 osvojio je na ATP 250 turnirima…

ATP Rotterdam, polufinale:

Berdych (3) – Gulbis 6:3, 6:2

Čilić – Sijsling 5:7, 6:3, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider