Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pogledajte što je rekao

Čilić napokon progovorio: Moja noćna mora počela je 10. lipnja

Marin Čilić zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli pauzirao je četiri mjeseca. Posljednji meč odigrao je u 1. kolu Wimbledona 24. lipnja kada je dobio Cipranina Marcosa Baghdatisa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljedeći tjedan ponovno će na teren, u prvom kolu Pariza čeka ga kvalifikant.

''Moja noćna mora počela je 10. lipnja kada sam dobio pismo od Međunarodne teniske federacije (ITF) u kojem je bilo navedeno da je u mom uzorku urina pronađen niketamid. Mislio sam da će sve biti riješeno za dva tjedna, ali ITF je vršio pritisak na moje odvjetnike i morao sam se povući iz Wimbledona'', rekao je Čilić za Reuters.

Čiliću je u dopinškom nalazu od 1. svibnja kada je igrao na turniru u Münchenu pronađen nedopušteni sastojak. Prvo ga je ITF kaznio s devet mjeseci zabrane igranja, ali Marin se žalio pa mu je kazna smanjena na četiri mjeseca te može zaigrati u Parizu.

''Biti ovdje u Parizu s ostalim igračima za mene je najbolji poklon ove godine. U ponedjeljak će mi vratiti bodove sa turnira u Queen's Clubu i bit ću 31. ili 32. na ATP listi. Osjećam se kao da mi je pao veliki teret s leđa'', zaključio je Marin. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider