Tenis
SPORTOVI
Tenis
Furiozno krenuo

Čilić naljutio Đokovića: Razbio ga u prvom setu pa dobio porciju!

Marin Čilić nije uspio izboriti četvrtfinale Indian Wellsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju četvrtog kola Novak Đoković je pobijedio Marina Čilića s 1:6, 6:2, 6:3.

Ni u osmom međusobnom ogledu Čilić nije uspio svladati Đokovića, a najviše može žaliti zbog prvog gema trećeg seta, kada je ispustio svoj servis. Pitanje je kako bi se odvijao odlučujući set da je Čilić uspio zadržati početni udarac, jer je nakon toga bio prilično uvjerljiv, baš kao i u prvom setu.

Naime, naš je predstavnik prepustio svega tri poena na svom početnom udarcu, dok je preopuštenom Đokoviću u dva navrata oduzeo servis u prvoj dionici. Naravno da nije bilo za očekivati nastavak takve dominacije i slabe igre drugog igrača svijeta, ali preokret se dogodio i to vrlo lako. Čilić do kraja meča nije izborio više nijednu break-loptu, dok je bio suočen s njih čak sedam. Četiri je uspio spasiti, ali ne i preostale tri.

Međugorac je u meču ispalio 13 aseva te je osvojio 78 posto poena iza svog prvog početnog udarca. Međutim, pokopala ga je realizacija poena nakon drugog servisa, koja je bila na slabašnih 44 posto. Definitivno daleko premalo za Đokovića.

Đoković: Nisam imao šanse u prvom setu

"Bio sam miran bez obzira na rezultat, jednostavno sam prihvatio činjenicu da je ušao u meč puno bolje od mene. Marin je bio vrlo agresivan, uopće nije promašivao, servirao je nevjerojatno brzo i precizno. Nisam imao šanse, bio sam u potpuno podređenom položaju", priznao je nakon meča Đoković.

Drugi nositelj ipak nije gubio vjeru u preokret i to mu se na kraju isplatilo: "Vjerovao sam da se mogu vratiti i drugi set bio je potpuno drugačija priča. Jednostavno sam si rekao kako je to početak meča, zaboravio sam na prvi set i drugi i treći sam odradio jako dobro. Bio je to intenzitet kakvog želim imati u svim mečevima."

Čilić je bio posljednji hrvatski predstavnik u turniru, jer je nešto ranije ispao i Ivan Dodig u igri parova s Brazilcem Marcelom Melom. Njih su dvojica u trileru izgubili protiv domaćih predstavnika, Amerikanaca Johna Isnera i Sama Querreyja. Bilo je 6:4, 5:7, 8:10 za ubojiti američki servisni dvojac.

ATP Indian Wells, tenisači:

Četvrto kolo, pojedinačno:

Đoković (2) – Čilić (24) 1:6, 6:2, 6:3

Četvrtfinale, parovi:

Isner/Querrey – Čilić/Melo 4:6, 7:5, 10:8

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider