Tenis
SPORTOVI
Tenis
Na pragu Svjetske skupine

Čilić nakon pobjede: Osvojili smo važan bod

Pobjednik US Opena Marin Čilić nije skrivao zadovoljstvo nakon što je Davis Cup reprezentacija povela 2-1 protiv Nizozemske u Amsterdamu u dvoboju za ulazak u Svjetsku skupinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić i Marin Draganja pobijedili su domaću kombinaciju Robin Haase - Jean Julien Rojer s 6-2, 3-6, 6-3, 6-4, te Hrvatskoj nedostaje još samo jedna pobjeda do ponovnog ulaska u najjaču skupinu Davis Cupa.

"Osvojili smo vrlo važan bod i uoči posljednjeg dana imao prednost. Bilo je sjajno igrati s Draganjom. Odlično smo se nadopunjavali i taktički smo odigrali super. On je danas bio taj koji je donosio dobre odluke. Nadam se da ćemo biti pobjednici i vratiti se u Svjetsku skupinu.

Marin je bio zadovoljan kako se prilagodio na zemljanu podlogu nakon svega nekoliko treninga.

"Dobro sam se prilagodio na podlogu i zadovoljan sam kako sam odigrao. Atmosfera u ekipi je sjajna i sada je jedino važno da u nedjelju osvojio i treći bod," kazao je najbolji hrvatski tenisač.

Odličnu igru pružio je i Draganja.

"Ono što smo dogovorili prije meča smo i ostvarili. Već u prvom setu krenuli smo po dogovoru. Kasnije ih je ponijela publika, no mi smo nastavili igrati dobro i pobijedili", rekao je Draganja.

Na konstataciju da je za reprezentaciju izuzetno bitno što ima ovako kvalitetnog igrača u paru, što se u nekoliko navrata itekako vidjelo po sjajnim potezima, dodao je: "Kada se više igraju parovi nauči se bolje reagirati na udarce za koje imate na raspolaganju malo vremena. Mislim da smo sada jaki što se tiče opcija u paru."

Odluka o konačnom pobjedniku će pasti u nedjelju, kada su na rasporedu dva zadnja pojedinačna meča. Izbornik Željko Krajan još nije donio odluku tko će prvi na teren. Naime, originalna nominacija kaže da su parovi posljednjeg dana Robin Haase – Mate Delić i Igor Sijsling – Borna Ćorić, no Marin Čilić može uskočiti u bilo kojem trenutku.

"Još nismo donijeli odluku. Moramo se večeras sjesti za stol i dogovoriti kako ćemo doći do trećeg boda," poručio je Krajan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider