Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nikad ga nije pobijedio

Čilić na Đokovića u četvrtfinalu Monte Carla

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu ATP masters turnira u Monte Carlu protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srbin je u četvrtak s lakoćom slavio protiv Austrijanca Andreasa Haider-Maurera s 6-4, 6-0 i zaslužio meč sa Čilićem, koji je ranije s 6-3, 7-6 (5) bio bolji od Joa Wilfrieda Tsonge.

Čilić nikad nije pobijedio Đokovića i ima katastrofalan omjer od čak 0-11. Lani su Marin i Novak igrali čak četiri puta, ovo će biti njihov prvi ovosezonski dvoboj, ali i tek drugi na zemlji. U jedinome dvoboju na zemljanoj podlozi na Roland Garrosu 2014. godine Đoković je slavio s 6-3, 6-2, 6-7, 6-4.

Ćilić je u 3. kolu pobijedio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-3, 7-6 (5) poslije sat i 25 minuta igre. U prvom setu Čilić je odigrao skoro savršeno. Kod vodstva 3-2 došao je do tri vezane "break lopte" i odmah je prvu iskoristio, a potom je na svom servisu potvrdio "break". Kad je kod 5-3 servirao za set malo si je zakomplicirao život, ali je ipak uspio dovršiti posao za 29 minuta.

U drugom setu bilo je puno neizvjesnije, pa je na kraju odlučivao tie-break, a tu je bio koncentriraniji pobjednik US Opena, koji je tako došao do tek druge pobjede na ATP Touru u ovoj godini, a razlog tome je pauza od dva i pol mjeseca zbog ozljede desnog ramena.

Bio je ovo peti međusobni dvoboj Čilića i Tsonge, a hrvatski tenisač vodi sa 4-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider