Tenis
SPORTOVI
Tenis
hrvatski dream team

Optimizma ne nedostaje, ali postoji i manji problem

Dobro raspoloženi bili su hrvatski tenisači na press konferenciji za novinare ususret finalu Davis Cupa protiv Argentine...

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan rekao je u utorak na konferencije za medije kako još nije donio konačnu odluku o tome koga će nominirati za pojedinačne dvoboje te dodao da su to slatke brige sada kad na okupu ima najbolju momčad, a Marin Čilić je još jednom pozvao hrvatske navijače da budu glasni jer će nijanse odlučivati pa će svaka pomoć biti dobrodošla.

Imamo Dream Team, ali podloga...

"Imam ideje, ali nisu iskristalizirane. Čekat ćemo do četvrtka. Imamo puno više opcija s Ivom u momčadi. To i meni olakšava situaciju. Izgleda da smo morali doći do finala da okupimo taj 'dream team'. Vrlo mi je drago da se Ivo odazvao jer nam je vrlo bitan. Bio mi je bitan i prije jer ja uvijek želim najbolju ekipu. No, na vrijeme smo se skupili", izjavio je Željko Krajan, a o važnosti Karlovićeve reaktivacije u Davis Cupu govorio je i Marin Čilić:

"Imati Ivu opet u momčadi je velika stvar. Imali smo težak put od početka, dva meča u gostima. Nadam se da možemo doći do kraja."

Brzina podloge bila je tema razgovora i s hrvatskim tenisačima, koji su očekivali da će ih dočekati nešto brži uvjeti u Areni.

"Sporije je nego što smo očekivali, ali teren će biti brži kako će se više igrati na njemu i kad temperatura u dvorani naraste. Mislim da je brzina dobra za sve. Brzina je regularna, nešto što se često susreće na Touru", mišljenje je Marina Čilića.

"Nije brzo kako sam ja očekivao. Nadam se da će se ubrzati. Njima je sad drago jer su očekivali da će biti brže. Nadajmo se da će biti brže", istaknuo je Ivo Karlović od čijih servisa Argentinci najviše strahuju.

Podloga se najviše svidjela Borni Ćoriću koji se osjeća dovoljno spremnim za pomoći reprezentaciji, ako ga izbornik Krajan odluči poslati na teren.

"Dobra mi je podloga. Možda bi dečkima bila draža brža, ali meni se sviđa. Zadnja dva tjedna sam naporno trenirao i osjećam se dobro."

Ćorić ili Karlović prvog dana protiv Del Potra?

Iako Željko Krajan nije želio otkriti tko će uz Marina Čilića u petak zaigrati kao drugi igrač, vrlo je izgledno da će to biti Ivo Karlović, ali 37-godišnji veteran je spreman za svaki scenarij.

"Izbornik će donijeti tu odluku. Ne sumnjam da će ona biti najbolja moguća."

Ako Karlović bude taj, izvjesno je da će igrati protiv Del Potra. Njegova iskustva s Argentincima nisu baš najbolja, ali oba puta kad je protiv njih igrao, 2002. i 2012. godine, to su bili mečevi u Argentini i na zemljanoj podlozi.

"Osjećam se odlično, opet u ekipi za ovako važan meč. Ono što je bilo prije, nema neke veze s ovim danas. Nadam se da će biti potpuno drugačiji scenarij."

Ispadne li tako, Ivo Karlović će biti treći najstariji tenisač s naslovom pobjednika Davis Cupa.

"S jedne strane osjećam ponos što sam uspio tako dugo igrati na ovako visokom nivou. S druge strane, htio bih da sam malo mlađi", duhovito je zaključio Ivo.

Neizvjesnost oko drugog igrača mnogo je veća kod Argentinaca. Ni Željko Krajan nije siguran koga Daniel Oršanić u petak namjerava suprotstaviti Marinu Čiliću.

"Pella i Delbonis su pobjeđivali kad su igrali, znamo što je Mayer napravio u Velikoj Britaniji. Sva trojica mogu igrati i mogu igrati dobro. Nema nekih velikih tajni jer se svi igrači dobro poznaju", izjavio je hrvatski izbornik.

Parovi će biti ključan bod

Ivan Dodig je siguran izbor u paru za Hrvatsku, a taj bod uvijek ima veliku težinu.

"U nekim situacijama može biti odlučujući, kao što je bilo u Americi, kad se sve okrenulo nakon parova. Za svaku je momčad važan. Ako uspijemo dobiti parove, nadam se da će to olakšati posao dečkima u singlu", rekao je drugi najstariji igrač u hrvatskoj reprezentaciji.

Marin Čilić je najveća hrvatska uzdanica u ovom finalu. U Londonu je pobjednički završio nastup na ATP Finalu te time stigao i do najboljeg rankinga u karijeri. Sad mu ostaje potvrditi dobru formu u finalu Davis Cupa.

"Nema veće motivacije. Igrao sam dosta, ali motivacija je ogromna, ulog je prevelik, finale pred domaćom publikom, protiv Argentine koja je kvalitetna, no možda nema širinu kao drugi. Uz dobru formu, vjerujem da mogu donijeti najbolje reprezentaciji."

Čilića ne brine negativan omjer protiv Delpa

Svaki će bod biti velik, a s posebnim se nabojem čeka njegov dvoboj protiv Del Potra, koji bi mogao biti odlučujući za konačan ishod meča. Marina ne muči zaostatak i loša statistika u međusobnim mečevima (2-8).

"Lijepo je vidjeti Del Potra u tenisu. Sjećam se da smo pričali u Stuttgartu. Nije znao što će se dogoditi nakon US Opena. Fenomenalno je za tenis što se vratio. To što je napravio nakon US Opena, pokazuje da smo obojica u dobroj formi. Omjer pobjeda i poraza ne gledam da je previše na njegovu ruku. Igrali smo dosta 2012. kad sam imao problema s ozljedama. Igrali smo većinom tijesne mečeve na velikim turnirima. Ja sam od Wimbledona do kraja igrao fenomenalno, držao konstantu. Nadam se da mogu tako i u ovom tjednu."

Za kraj je istaknuo i važnost navijača.

"Mislim da se ekipa iz Saveza pobrinula za navijače. Trebat će nam velika podrška. Osjetit ćete od Argentinaca kakav poticaj mogu donijeti navijači. Nijanse će odlučivati, svaka će nam i najmanja pomoć dobro doći", zaključio je Čilić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider