Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čudni tie-break

Čilić izgubio, u finalu Umaga Robredo i Cuevas

Marin Čilić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Umagu. Bolji od hrvatskog tenisača u polufinalu bio je Španjolac Tommy Robredo sa 7:6(10), 6:3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelj naslova iskoristio je brojne Čilićeve neforsirane pogreške i propuštene prilike, a posebice se to odnosi na prvi set.

Naime, u prvom je setu Marin Čilić prvi napravio break, poveo 5:3, imao servis za set i 40:15, ali tada se dogodila rupa u njegovoj igri. Izgubio je svoj servis, a onda kasnije u tie-breaku pokleknuo s 12:10. Čilić je propustio čak sedam set-lopti, uključujući i tri vezane kod vodstva 6:3 u tie-breaku.

Na početku drugog seta Čilić je izgubio svoj početni udarac, a 32-godišnji Španjolac je prednost znao sačuvati. Ključnim su se na kraju pokazale Čilićeve neforsirane pogreške, kojih je napravio čak 38, odnosno njih 18 više od Tommyja Robreda.

Bio je ovo njihov šesti međusobni ogled i sada je omjer izjednačen na 3:3. U finalu će Robredo igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa koji je u drugom polufinalu pobijedio prvog nositelja, Talijana Fabija Fogninija 6:3, 6:4.

Dodajmo da su oba polufinalna meča trebala biti odigrana u subotu, ali je program poremetila kiša.

ATP Umag, polufinale:

Robredo (2) - Čilić (3) 7:6(10), 6:3

Cuevas - Fognini (1) 6:3, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider