Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uživajte, zaslužili ste

Čilić i Krajan za Novu TV nakon dočeka: "Presavršena slika, bilo je prekrasno"

Hrvatski Davis Cup reprezentativci lijepo su dočekani na Trgu bana Jelačića...

Galerija Marin Čilić (Foto: GOL.hr)

S Marinom Čilićem i izbornikom Željkom Krajanom nakon dočeka koji im je priređen na Trgu bana Jelačića razgovarao je reporter Nove TV Vlado Boban.

Marine, čestitke na osvajanju Davis Cupa. Unatoč kiši, u tri popodne, 5.000 ljudi, zaista lijepa slika.

"Presavršena slika! Zahvaljujem se svima koji su nas došli podržati i koji su nam davali podršku ovih proteklih dana. Bilo je prekrasno proslaviti to na ovakav način sa svima koji su došli na Trg bana Jelačića."

Čilić: Ovo je bio povijesni vikend

Kako je bilo u noći sa nedjelje na ponedjeljak u Lilleu? Je li se spavalo?

"Malo se spavalo, bilo je uzbudljivo i burno. Definitivno smo uživali i guštali s dosta naših hrvatskih navijača koji su se zaputili iz svih dijelova Hrvatske. Bilo je za mene fenomenalno, ovo je bio jedan povijesni vikend i uživali smo u svakom trenutku."

Francuzi su ispali velika gospoda u porazu, došli su čestitati u vašu svlačionicu.

"Pa jesu, stvarno im skidamo kapu. Bili su nevjerojatno fer, respektirali su nas tijekom cijelog vikenda. Hvala i njihovom izborniku Yannicku Noahu koji je njihov vođa i koji ih je ujedinio i vratio pravi sportski duh u reprezentaciju. Na kraju su oni slavili s nama i to zbilja pokazuje kakva su sportska nacija, a čuli smo i podatke da su i oni slavili do dugo u noć, jer i njima je ovo veliki rezultat biti u finalu Svjetskog prvenstva."

Krajan: Svi će žaliti za ovakvim sustavom Davis Cupa

Izborniku Željku Krajanu je kruna karijere.

"Ponosan sam, ovo je sigurno najveći uspjeh moje karijere, a ima i posebnu draž jer smo se nakon te 2016. ovako brzo vratili i osvojili ovo momčadsko svjetsko tenisko prvenstvo. Tim više je posebna draž jer je ovo zadnji sustav Davis Cupa. Mislim da će svi ljubitelji tenisa žaliti za ovim sustavom domaćinstva, jer svi to vole. Vidjeli smo u Zadru i na ostalim našim terenima kakve je naša publika i koliko vole vidjeti naše igrače na našim terenima. Ipak, jako dugo će se još pričati kako je posljednji pobjednik Davis Cupa bila Hrvatska. Skupili smo se ove godine i rekli sebi da idemo još jednom probati nakon te 2016. godine i evo, postali smo svjetski prvaci", kazao je Krajan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider