Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ždrijeb Roland Garrosa

Čilić i Dodig na Španjolce, Karloviću najteži protivnik

Hrvatski tenisači saznali su protivnike u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa. Najteži posao imat će Ivo Karlović kojeg očekuje 11. nositelj Grigor Dimitrov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznat je ždrijeb ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa s trojicom hrvatskim predstavnika u njemu. Priliku za ulazak u glavni turnir ima još Ante Pavić kojeg tek očekuje posljednji susret u kvalifikacijama.

Protivnike su saznali Ivo Karlović, Marin Čilić i Ivan Dodig, a Karlović je prošao najlošije. U prvom kolu ga očekuje 11. nositelj Bugarin Grigor Dimitrov, igrač koji igra vrlo dobar tenis ove sezone. Karlović i Dimitrov susreli su se nedavno u Rimu gdje je bolji bio Bugarin sa 7:6, 6:4. Pobjednik ovog dvoboja igrat će protiv boljeg iz susreta Daniela Brandsa i nekog iz kvalifikacija.

Marin Čilić i Ivan Dodig smješteni su u posljednjoj četvrtini ždrijeba, a izvukli su na zemlji uvijek neugodne španjolske protivnike.

Čilić očekuje susret protiv Pabla Andujara, 69. igrača svijeta s kojim se susreo dvaput i jednom slavio. Međutim, posljednji susret igran je na zemljanoj podlozi i to prošle godine u Madridu gdje je Andujar bio bolji sa 6:7, 6:4, 6:1. Pobjednik ovog susreta igra protiv Tobiasa Kamkea ili kvalifikanta, a u trećem kolu vjerojatni protivnik je Novak Đoković.

Ivan Dodig za protivnika ima 37. igrača svijeta Marcela Granollersa s kojim se dosad jednom susreo i slavio. Bilo je to 2011. godine u Zagrebu u dvorani gdje Granollers nije imao šansi i upisao je poraz 6:3, 6:2. U slučaju pobjede, Dodiga bi čekao bolji iz susreta Aleksandra Dolgopolova i Alberta Ramosa.

Spomenimo i da prvi nositelj Rafael Nadal kreće protiv Robbyja Gineprija, drugopostavljeni Novak Đoković protiv Joaoa Souse, treći nositelj Stanislas Wawrinka protiv Guillerma Garcia-Lopeza, a četvrti nositelj Roger Federer protiv Lukaša Lacka.

Roland Garros, prvo kolo:

Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) - Ivo Karlović (Hrvatska)

Marin Čilić (Hrvatska) - Pablo Andujar (Španjolska)

Ivan Dodig (Hrvatska) - Marcel Granollers (Španjolska)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider