Tenis
SPORTOVI
Tenis
Obranio naslov

Čilić hvali Ivaniševića, a Haas optužio suce u Zagrebu

Marin Čilić osvojio je svoj četvrti naslov na ATP turniru u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je u finalu za 80 minuta slavio protiv prvog nositelja i 12. igrača svijeta Nijemcem Tommyja Haasa sa 6-3, 6-4. To je Čilićev četvrti naslov u Zagrebu i deseti u karijeri, a izborio ga je u dvoboju s iskusnim, 35-godišnjim Haasom, koji je nekad bio i drugi na svijetu.

''Pobjedu mi je donijela taktika i sjajno vraćanje servisa'', kazao je nakon trijumfa na ATP turniru u Zagrebu Marin Čilić.

"Servis mi u početku nije bio najbolji, ali kada je i on krenuo, znao sam da s ovakvim reternom ne mogu izgubiti. Haasu kretanje nije najbolje, pa sam miksao s mekšim ili visokim loptama, nisam trebao zabiti već samo biti precizan", kazao je Čilić, koji je obranio bodove osvojene u Zagrebu lani.

"Da nisam pobijedio, vjerojatno bih pao na 60. mjesto. Ovako ću mirnije u nastavak sezone".

Čilić se posebno zahvalio svom treneru Goranu Ivaniševiću, a ovo je njihov prvi zajednički uspjeh.

"Goran me dobro pripremio za Haasa. Mislim da do kraja sezone mogu opet među deset najboljih", kazao je Čilić, koji će sljedeći tjedan nastupiti na turniru u Rotterdamu.

Haas je ostao na 15 naslova, a nakon dvoboja je "okrznuo" i linijske suce finalnog dvoboja.

"Prvi puta sam u Zagrebu i nadam se da ću se vratiti, ali i da će se na ovom turniru uvesti 'hawk eye'. Linijski suci večeras nisu bili dobri", kazao je Haas.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider