Tenis
SPORTOVI
Tenis
17. finale karijere

Čilić dobio Hewitta: Za obranu naslova igra protiv Murrayja

Marin Čilić branit će u nedjelju naslov na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu. U polufinalu je najbolji hrvatski tenisač svladao Australca Lleytona Hewitta

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavio je Čilić sa 6:4, 4:6, 6:2, a do pobjede je došao na dva različita terena. Meč je, naime, počeo na središnjem terenu, ali je pri Čilićevom vodstvu s 2:0 u prvom setu prekinut zbog kiše. Kad je vrijeme napokon dopustilo nastavak, organizatori su donijeli kontroverznu odluku da prebace dvoboj na drugi teren, a središnju pozornicu prepuste drugom polufinalnom paru - Andyju Murrayju i Jo-Wilfriedu Tsongi.

Nije se to previše svidjelo Čiliću i Hewittu, ali otišli su igrati na drugi teren gdje je naš tenisač uspješno okončao prvi set u svoju korist. U drugom setu punom preokreta najprije je Međugorac došao do breaka, potom je izgubio dva svoja servisa, pa napravio novi obrat, da bi u desetom gemu dopustio Hewittu da napravi treći break i osvoji drugi set. U odlučujućoj dionici ipak nije bilo takve neizvjesnosti: nakon što je bivši prvi svjetski reket poveo s 2:1, Čilić je s osvojenih pet gemova u nizu odjurio do pobjede.

Uzvratio je time naš tenisač Hewittu za lanjski poraz na Olimpijskim igrama u Londonu. Naslov će na travi Queen's Cluba braniti protiv drugog tenisača svijeta, domaćeg aduta Andyja Murrayja. Britanac je bio bolji od Tsonge sa 4:6, 6:3, 6:2 i nanio mu osmi poraz u njihovom devetom međusobnom ogledu.

Isti takav omjer pobjeda i poraza (8:1) Murray ima i protiv Čilića koji je 26-godišnjeg Škota uspio svladati samo na US Openu 2009. godine.

Čiliću će nedjeljni finale biti 17. u karijeri, a dosad je osvojio devet naslova. Murray je, pak, u karijeri 26 puta podizao pobjednički pehar, a još je 14 puta igrao u finalu.

 

ATP London, polufinale:

Murray (1) - Tsonga (4) 4:6, 6:3, 6:2

Čilić (5) - Hewitt 6:4, 4:6, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider