Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajan uspjeh

Čilić: Bio je ovo veliki vikend za Hrvatsku, ali to nije samo moja zasluga

Marin Čilić herojski je donio sva tri boda Hrvatskoj u polufinalu Davis Cupa protiv Francuske u Zadru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naša reprezentacija slavila je s 3:2, a 11. igrač svijeta slavio je u oba singla i parskom meču s Ivanom Dodigom. Na konferenciju za medije stigao je uz pljesak svih prisutnih, a onda je skromno poručio:

"Bio je ovo veliki vikend za reprezentaciju. Upravo to želim naglasiti i da vi mediji to tako napišete. Ulazak u finale nije plod moje zasluge nego cijelog tima. Svi su dali sve od sebe. Borna (Ćorić), Ivan (Dodig), Marin (Draganja), Škugi (Franko Škugor), svaki je igrač dao svoj maksimum, a izbornik je povukao prave poteze", komentirao je Čilić vikend u kojem je Hrvatska pobjedom protiv Francuske izborila finale Davis Cupa.

"Igram odlično i teško mi je reći jesu li ovi mečevi bili moji najbolji u karijeri. Jesu jedni od, ali teško je uspoređivati ove mečeve i one koje sam igrao na US Openu ili Cincinnatiju", kazao je Čilić na pitanje je li u Zadru odigrao svoj najbolji tenis.

On i Dodig osvojili su u subotu krucijalni bod u igri parova i to protiv prve kombinacije svijeta - Herberta i Mahuta. Čilić je na pobjedničkog konferenciji za novinare otkrio da su uoči tog meča, ali i vikenda općenito, imali podosta problema.

"Dodig nije bio u najboljem stanju jer je imao problema s bolesti. No uspio se dovesti u situaciju da odigra veliki meč. Borna je isto imao manjih problema s ozljedom koljena. Nije bilo lako, tako da sam ja morao biti maksimalno opterećen sa svim mečevima".

U finalu nas je trebala čekati Argentina kojoj je Juan Martin del Potro, koji je u petak šokirao Andyja Murrayja, trebao donijeti treći bod, no umjesto njega odlučujući meč igra Leonardo Mayer. Britanac Daniel Evans dobio je prvu dionicu u trenucima kada je Čilić komentirao tu odluku.

"Mi smo ostali šokirani kada smo čuli. Nadam se da je ovdje riječ o ozljedi Del Potra jer bi u suprotnom ovo bio kiks desetljeća. Nadamo se da će Argentina dobiti pa da igramo finale kod kuće".

Finale Davis Cupa je za dva mjeseca, no prije toga Čilić ima mogućnost izboriti ATP Finals u Londonu.

"Igram dobro i imam jako dobre šanse. Igrat ću još četiri turnira u regularnom dijelu sezone i nadam se da će peti biti taj Finals. Nakon toga slijedi finale Davis Cupa koje će vjerujem biti veličanstveno. Puno bi nam lakše bilo da igramo protiv Argentine doma, nego gore protiv Britanaca, no nema veze. Bit ćemo spremni za bilo koji izazov".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider