Tenis
SPORTOVI
Tenis
Murray oduševljen

Britanci očarani Umagom: 'Ovo izgleda kao putovnica za raj'

Britanski tenisači, navijači, ali i mediji oduševljeni su Umagom i atmosferom oko kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije…

U Umag je stigao veliki broj britanskih navijača, što je ugodno iznenadilo i njihovog najboljeg tenisača Andyja Murrayja, koji kaže da ih toliko nije bilo ni na jednom gostovanju britanske Davis Cup reprezentacije u zadnjih 30-ak godina.

''Meni je to nevjerojatno iznenađenje. Vrlo mi je lijepo u Umagu, jako mi se sviđa vrijeme, stadion je prekrasan i imamo odlične uvjete za igru'', rekao je treći tenisač svijeta.

Britanski mediji detaljno su izvijestili o Davis Cupu u Umagu, pa tako BBC navodi da je veliki broj britanskih navijača stigao „u suncem okupani Umag, slikoviti gradić na hrvatskoj obali Jadrana“.

Daily Mail također je uočio neobično veliki broj Britanaca na tribinama, dok Independent podsjeća da je Umag prvi put domaćin Davis Cupa, ali ima dugo iskustvo organizacije ATP turnira svakoga srpnja, kada grad bude pun stranih gostiju.

Novinar Daily Telegrapha u svom izvješću ne štedi komplimente, pa kaže da je Murrayju višednevni boravak „u prekrasnom ljetovalištu u Umagu“ došao kao lijek na ranu nakon lošeg rezultata na US Openu u New Yorku.

„Ovaj susret se igra na jednom od najljepših malih stadiona na ATP Touru. Smješten na rubu Jadranskog mora, leđima je okrenut laguni načičkanoj drvećem, gdje zadnji ljetni kupači osluškuju ritmične zvuke udarca reketa o lopticu. Ako je za Arsenea Wengera susret protiv Fenerbahčea bio put u pakao, ovo više izgleda kao putovnica za raj“, zaključuje novinar Daily Telegrapha.

Uz veliki broj britanskih navijača, domaće i strane uglednike, susret Davis Cupa u Umagu u subotu će pratiti i princeza Birgitte, vojvotkinja od Gloucestera, pripadnica užeg kruga britanske kraljevske obitelji. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider