Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prilika života

Bravo! Dodig u tri seta do 3. kola Wimbledona i sjajnog ždrijeba!

Ivan Dodig plasirao se u 3. kolo Wimbledona pobjedom nad američkim tenisačem Denisom Kudlom rezultatom 6-1, 7-6(4), 7-5...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatskom su tenisaču trebala dva sata i šest minuta igre za pobjedu u 2. kolu nad 105. igračem ATP ljestvice u njihovom prvom međusobnom ogledu.

U prvom setu Međugorac je napravio break u četvrtom i šestom gemu i lakoćom došao do vodstva. U drugom setu Dodig je ponovo oduzeo servis protivniku u petom gemu, da bi potom svoj servis izgubio već u sljedećem iako je imao 40-0. Set se zakomplicirao i otišao u tie-break, ali je ondje Dodig bio na razini.

U trećem setu je Kudla bio taj koji je bolje otvorio set, breakom već u 1. gemu. No, u četvrtom je gemu Dodig vratio izgubljeni break zaostatka. Kod rezultata 3-3 Kudla je tražio liječnički odmor i dolazak fizioterapeuta zbog problema u donjem dijelu leđa, pa je igra nakratko prekinuta. Kada se meč nastavio Dodig je nastavio s boljom igrom i priveo je meč kraju breakom u 12. gemu, iskoristivši treću meč-loptu.

Sljedeći protivnik hrvatskom tenisaču bit će Nizozemac Igor Sijsling koji je iznenađujuće u 2. kolu savladao 17. nositelja Kanađanina Milosa Raonica 7-5, 6-4, 7-6(4).

Sijsling je 64. tenisač svijeta protiv kojeg Dodig dosad nije igrao. (TS)

Wimbledon, 2. kolo:

Dodig - Kudla 6-1, 7-6(4), 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider