Tenis
SPORTOVI
Tenis
davis cup

Ćorić otkrio kakvo je stanje s koljenom i koje su prednosti Hrvatske

Borna Ćorić donio je već u dva navrata odlučujući peti bod u Davis Cupu ove sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Ćorić je u posljednja dva susreta hrvatske reprezentacije, protiv Belgije i SAD-a, donio odlučujući bod pri rezultatu 2:2 i jak je adut i za predstojeći okršaj polufinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv Francuske, koji je na rasporedu od 16. do 18. rujna u Zadru. Pripreme, međutim, ne idu po planu, jer je na US Openu u New Yorku zbog ozljede predao meč prvog kola protiv Španjolca Feliciana Lópeza.

Po povratku u Hrvatsku okrenuo se oporavku, što je zbog prirode ozljede značilo da nije mogao trenirati. U petak je pojasnio kako oporavak napreduje:

"Ide puno bolje. Od tog meča nisam taknuo reket niti potrčao, radio sam samo terapije. Doktori su rekli da nije ništa ozbiljno, da se radi samo o upali tetive, što je u biti bio najbolji scenarij. Upala se smirila, posljednji ultrazvuk je pokazao mnogo bolje rezultate, ali ne znamo kako će tetiva reagirati pod velikim naporom, kad se počnem pripremati za mečeve. Ne mogu doći na meč bez treninga, ipak moram raditi bar tri-četiri dana prije toga", kaže Borna.

Prvi trening hrvatskog sastava u dvorani „Krešimir Ćosić“ na zadarskom Višnjiku najavljen je za ponedjeljak. Na pitanje hoće li i on tada krenuti s pripremama rekao je:

"Počet ću trenirati najkasnije u utorak. To je krajnji trenutak. Cijelo tijelo moram dovesti u formu, ne želim riskirati neku novu ozljedu. Posljednjih desetak dana sam radio samo trbušnjake. Bilo bi idealno dakako da s treninzima počnem u ponedjeljak".

Prema neslužbenim izračunima Gaël Monfils će u ponedjeljak na ATP listi biti ispred Jo-Wilfrieda Tsonge i tako dobiti status prvog francuskog igrača. Po prijašnjim pravilima Davis Cupa to za susret u Zadru ništa ne bi promijenilo, jer se za određivanje tko je broj jedan, a tko broj dva, u obzir uzimao plasman u trenutku nominacije. Sada se, međutim, gleda najnovija rang lista prije početka susreta. To, pak, znači da bi se u petak sastali Ćorić i Monfils, a on je još uvijek u konkurenciji na US Openu i kasno će krenuti s pripremama za zadarski susret.

"To je važan čimbenik. Neće mu biti lako s vremenskom razlikom kad dođe u Zadar. Ja sam se mučio tri-četiri dana, nisam spavao do pet ujutro. S druge strane, ima jako puno samopouzdanja, trenutno igra nevjerojatan tenis i ako bude spreman fizički to mu neće smetati. Bit će težak meč, ali, kao uvijek, dat ću sve od sebe", rekao je Borna Ćorić.

Uz Bornu Ćorića, u hrvatskoj reprezentaciji su nominirani Marin Čilić, Ivan Dodig i Marin Draganja, a za Francusku Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert. Monfils je sada jedini preostali Francuz u konkurenciji na US Openu (u polufinalu ga čeka Novak Đoković), jer su Mahut i Herbert, trenutno vodeći par svijeta, u polufinalu izgubili od kombinacije Jamie Murray, Bruno Soares.

Karte za ovaj susret mogu se kupiti u sustavu ulaznice.hr, bilo u internetskoj, bilo u agencijskoj prodaji. Prvi meč na rasporedu je u petak u 14 sati, a raspored igranja bit će određen na izvlačenju u četvrtak u podne, kod crkve sv. Donata u Zadru

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider