Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka ga Rafael Nadal

Fenomenalni Borna Ćorić u četvrtfinalu Basela!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je drugi četvrtfinalne na ATP Touru, ali prvi iz serije ATP 500. Ćorić je u 2. kolu turnira u Baselu slavio protiv Kazahstanca Andreja Golubeva sa 6-4, 6-4…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon najveće pobjede karijere protiv 13. igrača svijeta Ernestsa Gulbisa, Ćorić je ostvario i rezultatski uspjeh karijere, ako ne računamo 2. kolo ovogodišnjeg US Opena. Ćorić je na turniru iz serije ATP 500 izborio četvrtfinale pobjedom nad Kazahstancem Golubjevom rezultatom 6-4, 6-4. Naš je tenisač već igrao četvrtfinale ATP turnira, ali bilo je to na turniru iz serije ATP 250 u Umagu.

Ćorić je sjajno otvorio dvoboj protiv 66. igrača svijeta oduzevši mu početni udarac u prvom servis-gemu. Prednost breaka je držao do 4-2, kada je istu poduplao. Pri servisu za set je odigrao slabiji gem pa se Kazahstanac s dva uzastopna gema nakratko vratio u igru, ali je kod drugog pokušaja naš tenisač bio daleko sigurniji.

U drugoj su dionici obojica tenisača držala sigurno svoj servis do 3-3, a onda je Ćorić odličnim gemom oduzeo početni udarac Golubjevu. U idućem je gemu potvrdio break, da bi Kazahstanac teškom mukom zadržao svoj servis za 5-4.

Kod servisa za meč ruka 17-godišnjem Ćoriću nije zadrhtala, te je mirno zadržao servis i izborio četvrtfinalni ogled protiv pšonajboljeg tenisača svih vremena – Rafaela Nadala! Španjolac je u prva dva kola ispustio sveukupno šest gemova protiv Simonea Bollelija i Pierre-Huguesa Herberta.

ATP Basel, 2. kolo:

Ćorić – Golubev 6-4, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider