Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Borna!

Borna Ćorić ušao u svoje drugo finale u karijeri!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira u Marakešu, on je u polufinalu nakon dva sata igre svladao Čeha Jirija Veselog sa 7-6 (5), 7-6 (5).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Ćorić je do drugog finala na ATP Touru u karijeri, ranije ove godine igrao je u finalu Chennaija, stigao drugom pobjedom u isto toliko međusobnih ogleda s Veselim, a suparnik u nedjeljnom završnom dvoboju bit će mu Argentinac Federico Delbonis koji je u prvom polufinalu sa 6-4, 6-3 svladao Španjolca Alberta Montanesa.

Protiv Veselog Ćorić je dobro krenuo, poveo sa 2-0, ali odmah potom je izgubio servis i "break" prednosti. Nakon što je kod 5-5 spasio "break-loptu" Čeha, Ćorić je prvi set riješio u svoju korist zahvaljujući dvostrukoj servis pogrešci Veselog kod rezultata 5-5 u "tie-breaku".

Drugi set započeo je vodstvom Veselog od 2-0, no Ćorić je u petoj igri uspio vratiti "break" zaostatka, da bi kod 4-4 propustio dvije prilike za novi "break" kojim bi stigao do servisa za meč. Srećom, kao i u prvom setu, Vesely je u ključnom trenutku drugog "tie-breaka" ponovno napravio dvostruku servis pogrešku kojom je Ćorić poveo sa 5-3. Mladi je Zagrepčanin potom realizirao drugu meč-loptu.

Ranije u subotu Marin Draganja nije uspio osvojiti naslov u parovima, bolji od njega i Pakistanca Aisam Ul Haqa Qureshija u finalu su bili Argentinci Guillermo Duran i Maximo Gonzalez sa 6-2, 3-6, 10-6. Za 24-godišnjeg Splićanina nastup u finalu Marakeša bio je najveći uspjeh u 2016. godini, a ukupno je po osmi put zaigrao u finalu parova na nekom ATP turniru. Uz četiri osvojena naslova sada ima i četiri poraza, a po prvi je put do finala stigao s Qureshijem.

Najveće uspjehe u dosadašnjoj karijeri ostvario je s Fincem Henrijem Kontinenom s kojim je prošle godine osvojio tri naslova dok je u 2014. dva puta gubio u finalu. Usto je u 2014. osvojio jedan naslov, te izgubio jedan finale s Matom Pavićem.

Pavić je s Novozelanđaninom Michaelom Venusom u marakešu stigao do polufinala u kojemu su ih u petak zaustavili Duran i Gonzalez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider