Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hoće li biti 4. Hrvat?

Borna Ćorić na pragu igranja na Indian Wellsu

Hrvatski tenisač Borna Ćorić s uvjerljivih je 6-2, 6-2 svladao Ukrajinca Artjoma Smirnova, 400. na ATP ljestvici, u prvom kolu kvalifikacija za turnir Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije šest tjedana, u trenutku prijave za turnir, Borna Ćorić nije imao dovoljno dobar renking za ulaz u glavni ždrijeb, a sada je kao 60. tenisač svijeta postavljen za prvog nositelja kvalifikacija. Za ulaz u glavni ždrijeb treba mu još samo pobjeda nad 21-godišnjim Amerikancem Bjornom Fratangelom (ATP - 170.) koji je u 1. kolu sa 7-6, 6-4 iznenadio 16. nositelja, Portugalca Gastaa Eliasa.

Uspije li pobijediti Fratangela Ćorić će se pridružiti trojici hrvatskih tenisača koji su u glavnom ždrijebu. Marin Čilić je 10. nositelj te je slobodan u prvom kolu, a svoj premijerni meč u 2015. godini odigrat će protiv pobjednika dvoboja Argentinca Juana Monaca i Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Ivo Karlović je 21. nositelj i također slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka boljeg iz meča Amerikanca Stevea Johnsona i Španjolca Marcela Granollersa. Ivan Dodig kreće od prvog kola u kojem ga čeka Portugalac Joao Sousa.

Glavni turnir tenisačica na BNP Paribas Openu počinje u srijedu, a glavni turnir tenisača dan poslije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider