Tenis
SPORTOVI
Tenis
Borna ide u London

Ćorić dobio veliko priznanje: Nevjerojatan je osjećaj osvojiti ovu nagradu!

Borna Ćorić dobitnik je nagrade ATP-a koja nosi ime ATP Emirates Star of Tomorrow, a dodjeljuje se najmlađem igraču koji završi godinu među 100 najboljih tenisača svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao kriterij za dodjelu nagrada uzima se posljednja ATP-eva ljestvica uoči ATP Finalsa, koji se sljedećeg tjedna igra u londonskoj O2 Areni. Borna se trenutačno nalazi na 92. mjestu ATP-eve ljestvice, što mu je novi najbolji plasman u karijeri.

„Nevjerojatan je osjećaj osvojiti ovakvu nagradu. Jedan pogled na listu dobitnika dovoljan je da se zaključi koliko je ovo veliko priznanje. Nagrada Star of Tomorrow sigurno će mi biti novi poticaj u karijeri“, izjavio je Ćorić.

Borna će nagradu primiti na svečanosti u O2 Areni. Za sada još nemamo potvrdu dana, ali dodjela će se održati na terenu uoči jednog od mečeva završnog turnira osmorice najboljih tenisača svijeta.

Borna će tako postati četvrti Hrvat koji je osvojio jednu od godišnjih nagrada ATP-a. Prije njega lauretima su postali Goran Prpić (Comeback Player of the Year 1989), Goran Ivanišević (Most Improved Player of 2001) i Ivan Ljubičić (Arthur Ashe Humanitarian of the Year 2007).

Uskoro 18-godišnji Zagrepčanin (14. studenog) ovog tjedna nastupa na ATP Challengeru u francuskom Mouilleronu Le Captifu ($64.000 + H) na kojem je prvi nositelj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider