Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poznato lice

Borna Ćorić dobio novog trenera

Borna Ćorić i njegov tim odlučili su angažirati Željka Krajana, izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije kao novog trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uspješne 2014. godine, u kojoj je pobijedio Rafaela Nadala, Ernestsa Gulbisa, Jerzyja Janowicza, Lukaša Rosola, igrao polufinale ATP turnira u Baselu, četvrtfinale Croatia Opena u Umagu i osvojio svoj prvi naslov na ATP Challenger Touru (Izmir), Borna Ćorić odlučio je angažirati novog trenera, hrvatskog Davis Cup izbornika Željka Krajana.

"Zadovoljstvo mi je objaviti da počinjem raditi sa Željkom. On ima jako mnogo iskustva na Touru i radujem se zajedničkom radu kroz koji ću imati priliku jako puno naučiti. Vjerujem da možemo biti sjajan tim i zajedno postići brojne uspjehe", izjavio je Ćorić, ovogodišnji dobitnik ATP-eve nagrade "Star of Tomorrow".

Željko Krajan, koji je u igračkoj karijeri bio Top 100 igrač, kao trener je najveće uspjehe postigao na WTA Touru. Dinaru Safinu doveo je do prvog mjesta na svijetu. Uspješno je vodio i Dominiku Cibulkovu te Lauru Robson, a kratko je surađivao i s Jelenom Janković. ATP Tour je upoznao kroz rad s Marcosom Baghdatisom, a tijekom 2014. bio je trener najboljoj slovenskoj tenisačici Poloni Hercog.

"Veoma sam uzbuđen što postajem dio Bornina tima i nadam se da zajedničkim snagama možemo izvući najbolje iz njegova tenisa. Bez dvojbe, on je jedan od najvećih nadolazećih zvijezda i jedva čekam da započnemo suradnju", istaknuo je Krajan.

Ćorić, koji će za 10 dana napuniti 18 godina, trenutačno zauzima 92. mjesto na ATP ljestvici što mu renking karijere.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider