Tenis
SPORTOVI
Tenis
"nisam mogao raditi"

Becker razotkrio razlog Đokovićevog pada sa svjetskog trona!

Boris Becker otkrio je razloge zbog kojih je raskinuo suradnju s Novakom Đokovićem i zbog čega je srbijanski tenisač izgubio broj 1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković objavio je u utorak da je sporazumno raskinuo suradnju s njemačkim trenerom Borisom Beckerom. Njihova suradnja trajala je pune tri godine, a u njima je Đoković osvojio šest Grand Slam naslova.

Teorija oko toga zašto je došlo do prekida suradnje je nekoliko, a svi su se raspisali o ultimatumu koji je Becker postavio Đokoviću. Nijemac je tražio da se iz njegovog tima udalji Španjolac Pepe Imaz, kontroverzni psiholog koji "pomaže sportašima i poznatim osobama da prebrode krizu, depresiju itd". Đoković je navodno to odbio i tu je Becker rekao "odlazim".

Njemački šampion nije to želio javno potvrditi, ali je otkrio razloge zbog kojih Đoković od osvajanja Roland Garrosa u svibnju više nije na uobičajenoj razini. Andy Murray nadoknadio je nevjerojatnih 8000 bodova zaostatka i pretekao srbijanskog tenisača na vrhu ATP ljestvice.

"Posljednjih šest mjeseci bilo je vrlo zahtjevno na više razina. Ruke su nam bile vezane jer nismo mogli raditi na način na koji smo željeli. Nije provodio dovoljno vremena na treninzima u posljednjih šest mjeseci i on je toga svjestan", rekao je Becker.

"Uspjeh ne dolazi tako da pristisnete tipku. Uspjeh ne dolazi ako se samo pojavite na turniru. Morate se ubijati na treninzima i raditi više od svojih suparnika da bi bili najbolji", rekao je Becker.

Posljednjih mjeseci spominjali su se privatni problemi u obitelji Đoković. Navodno je Novak bio nevjeran i to više nego jednom. Priča iz ATP krugova ide toliko daleko da ga je supruga Jelena čak uhvatila u prevari i da od tada Nole ne izgleda kao broj 1. Becker sumnja u te priče i vjeruje da je s njihovim brakom sve u redu.

"Po onome što znam Đoković nije imao privatnih problema. U sretnom je braku i ima predivnog sina. Njegov posao je vrlo nezahvalan i sebičan. On i Jelena, koju sam upoznao i koja je divna žena, ne provode dovoljno vremena zajedno i to mi je jasno. I sam sam prošao kroz to. On je prije svega obiteljski čovjek i odlučio se više posvetiti svojim najmilijima", ispričao je Becker.

Đoković će tako nastaviti svoju suradnju s dugogodišnjim slovačkim trenerom Marianom Vajdom i ostaje pitanje hoće li ikoga više dovoditi u svoj tim za novu sezonu u kojoj će pokušati vratiti broj 1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider