Tenis
SPORTOVI
Tenis
Mora vratiti novac

Bivša finalistica Roland Garrosa suspendirana zbog dopinga

Talijanka je "pala" na testu provedenom izvan natjecanja, u veljači ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivša finalistica Roland Garrosa u pojedinačnoj konkurenciji i nekadašnja najbolja svjetska tenisačica u parovima, Talijanka Sara Errani, kažnjena je sa dva mjeseca zabrane igranja zbog korištenja nedopuštenog stimulativnog sredstva, objavila je u ponedjeljak Međunarodna teniska federacija (ITF).

Na testu provedenom u veljači ove godine izvan natjecanja, u uzorku urina 29-godišnje talijanske tenisačice pronađen je letrozol, sredstvo koje se primarno koristi u liječenju raka dojke, a nalazi se na listi zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Letrozol se, osim spomenutog liječenja, zbog svojih osobina primjenjuje i u liječenju neplodnosti, dok se na listi zabranjenih sredstava našao, jer može djelovati kao hormonalni i metabolički stimulator.

U priopćenju ITF-a stoji kako je talijanska tenisačica već 18. travnja ove godine priznala svoju pogrešku te zatražila da bude saslušana pred nezavisnim sucima. Saslušanje je održano 19. srpnja, kada su obje strane, Errani i ITF, iznijele svoje argumente, a nezavisni tribunal je potom donio odluku da se Talijanka kazni dvomjesečnom zabranom igranja počevši od 3. kolovoza, dok će svi njezini rezultati ostvareni u razdoblju od 16. veljače do 7. lipnja biti brisani te će tenisačica morati vratiti sav novac od turnirskih nagrada iz tog razdoblja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider