Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ušao kao 'sretni gubitnik'

BiH tenisač priča dana: Kreirao veliko iznenađenje!

Bosanskohercegovački tenisač Mirza Bašić priredio je veliko iznenađenje pobijedivši u 1. kolu ATP turnira u njemačkom Halleu 7. nositelja i 22. tenisača svijeta, Poljaka Jerzyja Janowicza 7-6(5), 3-6, 7-6(5) nakon dva sata i 7 minuta igre…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to prva pobjeda u karijeri u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira za 21-godišnjeg Bašića, 240. igrača svjetskog poretka, koji je ušao u glavni turnir kao ''sretni gubitnik'' umjesto Nijemca Philipa Petzschnera. Bašić će u 2. kolu igrati protiv naturaliziranog Nijemca Miše Zvereva.

„Počeo sam se baviti tenisom jer nakon rata u Sarajevu nisam znao što bih radio“, nakon meča objasnio je Bašić koji provedi vrijeme između Sarajeva i teniske akademije u Bruxellesu te igra teniske lige u nekoliko zemlja kako bi skupio novac za život i putovanja.

Zanimljivo je da Bašić do Hallea nije igrao na travnatim terenima od juniorskog turnira u Wimbledonu prije šest godina. Od turnira se oprostio i peti nositelj, Kanađanin Milos Raonic, kojeg je sa 6-4, 6-2 svladao Francuz Gaël Monfils za samo 62 minute igre.

Prvi nositelj turnira u Halleu je peterostruki pobjednik Gerry Weber Opena, Švicarac Roger Federer, koji je lani izgubio finale od Nijemca Tommyja Haasa, ove godine postavljenog za 3. nositelja. U Halleu je trebao zaigrati i Španjolac Rafael Nadal, ali je otkazao nastup zbog umora. (I.M./TS) 

ATP Halle, 1. kolo:

Bašić – Janowicz (79 7-6(5), 3-6, 7-6(5)

Monfils – Raonic (5) 6-4, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider