Tenis
SPORTOVI
Tenis
Federer i dalje bez greške

Berdych želi revanš protiv Čilića! Lako izbacio Thiema za prolaz u četvrtfinale

Mladi 21-godišnji Austrijanac Dominic Thiem ipak nije imao šanse protiv dorbo raspoloženog Tomaša Berydcha koji je s uvjerljivih 6:1, 6:2, 6:4 izborio okršaj s Marinom Čilićem u četvrtfinalu US Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Berdych je za pobjedu nad darovitim austrijskim tenisačem trebao samo 98 minuta. Čeh nijednom u meču nije izgubio servis, iako je Thiem u prvom setu propustio čak sedam break-lopti.

Berdychu je ovo drugi najbolji rezultat na US Openu, gdje je prije dvije godine poražen u polufinalu od kasnijeg pobjednika turnira, Britanca Andyja Murrayja. Ovaj puta će se za polufinale boriti s Marinom Čilićem. Do sada su igrali osam puta, od čega je Čeh ostvario pet pobjeda. U 2014. obojica imaju po jednu pobjedu. Posljednja je ona Marinova s Wimbledona kada je lako porazio Berdycha u tri seta.

„Biti će to jako dobar uzvratni meč. Marin je odigrao odličan meč protiv Simona. Jako je poboljšao svoju igru ove godine i igra zaista jako dobro. Udaram lopticu jako dobro i čisto, a to je ono što je treban, što je dobro za moju igru. Sačuvao sam nešto snage što je dobro u usporedbi s Marinom“, rekao je Berdych u najavi četvrtfinalnog meča s Čilićem.

Do svog desetog četvrtfinala na US Openu i ukupno 43. na Grand Slam turnirima stigao je Švicarac Roger Federer pobjedivši u 4. kolu Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 6-4, 6-3, 6-2 za jedan sat i 56 minuta igre. Protivnik u četvrtfinalu biti će mu Gael Monfils koji je odličnom igrom izbacio indisponiranog Grigora Dimitrova.

Do polufinala u donjem dijelu ždrijeba turnira tenisačica stigle su finalistica US Opena iz 2009. godine Dankinja Caroline Wozniacki i Kineskinja Shuai Peng, koja se prvi put probila do četvrtfinala na Grand Slam turnirima u pojedinačnoj konkurenciji. Peng je za pobjedu nad 17-godišnjom Švicarkom Belindom Benčić trebala 64 minute, dok je Wozniacki potrošila minutu više za slavlje protiv Sare Errani, iako je talijanska tenisačica, koja je u 4. kolu svladala Mirjanu Lučić-Baroni, uspjela osvojiti tek jedan, utješni gem.

US Open, tenisači, 4. kolo:

Tomaš Berdych (Češ/6) - Dominic Thiem (Aut) 6-1, 6-2, 6-4
MARIN ČILIĆ (HRV/14) - Gilles Simon (Fra/26) 5-7, 7-6 (3), 6-4, 3-6, 6-3
Gael Monfils (Fra/20) - Grigor Dimitrov (Bug/7) 7-5, 7-6 (6), 7-5
Roger Federer (Švi/2) - Roberto Bautista (Špa/17) 6-4, 6-3, 6-2

US Open, tenisačice, četvrtfinale:

Shuai Peng (Kina) - Belinda Benčić (Švi) 6-2, 6-1
Caroline Wozniacki (Dan/10) - Sara Errani (Ita/14) 6-0, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider