Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Dubai

Berdych spasio tri meč-lopte i dobio Federera, u finalu na Đokovića

U finalu ATP turnira u Dubaiju će igrati prvi i treći nositelj, Srbin Novak Đoković i češki tenisač Tomaš Berdych, koji je u dramatičnom polufinalu bio bolji od Rogera Federera sa 3-6, 7-6(8), 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dobio je Berdych drugog tenisača na svijetu tako što je spasio tri meč-lopte tijekom tie-breaka drugog seta, a ujedno je pobijedio Švicarca drugi put zaredom. Ukupan omjer u međusobnim mečevima je sada 11-6 za drugog nositeja Dubaija, koji nije uspio obraniti prošlogodišnju titulu.

Nakon prvog seta u kojem je odlučio break Federera kod 4-3 (od 3-3 je Švicarac dobio tri gema zaredom), igra se popela na razinu više tijekom drugog seta i u jakom ritmu i sjajnom tenisu je protekao meč do samoga kraja.

Berdych je imao donekle mirnu situaciju u drugom setu, jer je s breakom prednosti kod 5-3 servirao za 1-1 u setovima. No, Federer se vratio u igru, te je odvukao drugi set u tie-break. U njemu je Švicarac poveo 2-0, da bi Berdych okrenuo na 4-2. Potom je Federer dobio četiri poena zaredom, te je poveo 6-4. Ukupno je u tie-breaku Federer imao tri meč-lopte, ali niti jednu nije iskoristio. Na jednu je imao servis.

U trećem setu je svaki tenisač dobivao gemove na početni udarac do 2-2 kada je Berdych napravio break, a imao je i nekoliko break-prilika da poveća rezultat na 5-2. No, Federer se odbio predati tako rano, došao je do 5-4, ali je tada na servis Berdycha ostao bez prave šanse. (TS)

ATP Dubai, polufinale:

Đoković (1) - Del Potro (4) 6-3, 7-6(4)

Berdych (3) - Federer (2) 3-6, 7-6(8), 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider