Tenis
SPORTOVI
Tenis
Stao veliki niz

Berdych prejak za Čilića: Marin bez odgovora za sjajnog Čeha

Hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez naslova na ATP turniru iz serije 500 u Rotterdamu. U finalu ga je nakon samo jednog sata i 15 minuta igre igre savladao Tomaš Berdych sa 6:4, 6:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do ovog susreta Čilić je imao devet vezanih pobjeda, što je niz započet na PBZ Zagreb Indoorsu. U Rotterdamu je između ostalih savladao Jo-Wilfrieda Tsongu i Andyja Murrayja, ali protiv trećeg nositelja Berdycha nije išlo. Čeh je iskoristio čak tri od četiri break-lopte, dok je hrvatski tenisač propustio iskoristiti sve tri svoje prilike na suparnikov servis.

Bio je ovo sedmi međusobni meč ove dvojice tenisača i peta pobjeda Berdycha koji je tako osvojio svoj prvi naslov nakon listopada 2012. (Stockholm) i ukupno deveti u karijeri. Čiliću je ovo bio 19. finale u karijeri, a ostao je na 10 osvojenih naslova. Svih 10 naslova osvojio je na turnirima iz serije ATP 250.

"Ova dva tjedna su uzela zaista dosta energije iz mene. Pogotovo prethodni tjedan u Hrvatskoj kada sam još imao veliki pritisak i želju da odigram što bolje. Ostao sam korak prekratak da ne budem pobjednik turnira, ali igrao sam protiv igrača koji je stvarno odličan i protiv kojeg moram biti u top top formi i fizički i psihički da bi mu mogao konkurirati. Imao sam nekih svojih šansi na početku, ali nakon što sam pao u rezultatski minus bilo mi se zaista teško vratiti i pronaći pravu energiju za povratak. Moram biti presretan s dva odlična tjedna. Devet pobjeda u nizu. Da mi je netko prije sezone rekao da ću unutar dva tjedna imati devet pobjeda, mislim da bih to objeručke prihvatio", izjavio je Čilić.

ATP Rotterdam, finale:

Berdych (3) - Čilić 6:4, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider