Tenis
SPORTOVI
Tenis
'imamo dokaze'

Oskvrnut 'hram' tenisa: 'Vrhunski tenisači namještali mečeve u Wimbledonu'

Britanski BBC tvrdi da ima dokaze koji će uzdrmati teniski svijet...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledna britanska televizija BBC objavila je šokantnu vijest da ima dokaze da su neki od Grand Slam pobjednika namještali mečeve na ATP Touru.

"Bilo je 10-ak tenisača za koje vjerujemo da su namještali mečeve. Oni su bili korijen problema. Nikada u životu, u 20 godina koliko sam istražitelj, nisam vidio tako čvrste dokaze kao u tim situacijama", rekao je Mark Phillips, jedan od istražitelja.

BBC tvrdi da još sakupljaju dokaze s kojima će nakon toga izaći u javnost, a to će jako potresti integritet vrhunskog tenisa. Naime, ugledni medij tvrdi da su u najmještanju sudjelovali ponajbolji igrači svijeta, točnije njih 16 iz Top 50! Istraživanje se odnosi na period iz 2007. godine.

Organizacija ATP-a odbacuje takve optužbe, ali nagovješta da će napraviti sve potrebne provjere ukoliko se pojavi ikakva sumnja u namještanje dvoboja.

Sumnje u tako što na najvišem teniskom nivou odbacio je i prvi igrač svijeta Novak Đoković.

"To su samo špekulacije. Po onome što ja znam, ništa se takvo ne događa na vrhunskoj razini. Nema potrebe za tim. Možda na Challengerima, možda i ne, ali takve optužbe me čine jako nesretnim", rekao je Đoković, kojem su 2007. godine nudili novac da namjerno izgubi susret u Rusiji.

"Odmah sam odbio i prijavio situaciju", komentirao je 2014. Đoković.

Recimo i za kraj da BBC tvrdi da su čak i tri meča namještena u teniskom hramu - Wimbledonu. Ako je to istina, onda će to biti toliko jak udarac za tenis i pitanje je koliko će se moći od njega oporaviti. No zasada su sve to samo riječi bez konkretnih imena i dokaza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider