Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi finalist Australian Opena

Wawrinka ušao u prvo povijesno finale Grand Slama!

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka prvi je finalist Australian Opena. U polufinalu je sa 6-3, 6-7(1), 7-6(3), 7-6(4) savladao Čeha Tomaša Berdycha...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wawrinka je tako nastavio sa sjajnom igrom prikazanom u četvrtfinalnom ogledu protiv branitelja naslova Novaka Đokovića, te izborio svoj prvi plasman u finale nekog Grand Slam turnira.

Bila je ovo deveta Wawrinkina pobjeda u 14. međusobnih ogleda, kao i sedma u posljednjih osam. Berdych je ostao kratak za prvi finale Australian Opena, a jedini prethodni Grand Slam finale igrao je 2010. u Wimbledonu.

U susretu moćnih servera Berdycha je u tie-breaku trećeg i četvrtog seta izdao servis. U tie-breaku trećeg napravio je dvije, a u tie-breaku četvrtog seta jednu dvostruku pogrešku. Jedini break u meču napravio je Wawrinka u prvom setu, dok je Berdych imao tek jednu break loptu.

O izjednačenosti meča najbolje svjedoči statistički podatak o broju osvojenih poena. Wawrinka ih je osvojio 143, tek jedan više od Berdycha, ali je svoje poene bolje rasporedio.

U finalu će Wawrinka igrati protiv boljeg iz ogleda velikih rivala, sunarodnjaka mu Rogera Federera i Rafaela Nadala. (TS)

Australian Open, tenisači, polufinale:

Wawrinka (8) - Berdych (7) 6-3, 6-7(1), 7-6(3), 7-6(4)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider