Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prejaka za Cibulkovu

Australian Open ima novu kraljicu: Od spasa meč-lopte do titule!

Nakon dva bezuspješna pokušaja osvajanja Australian Opena kineska tenisačica Na Li konačno je uspjela. U finalu prvog Grand Slam turnira sezone slavila je sa 7:6(3), 6:0 protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to peti međusobni susret ove dvije tenisačice i isto tako peta pobjeda 31-godišnje Kineskinje. Nakon dva neuspjeha 2011. i 2013. godine nervoza kod Na Li je bila i više nego očita u prvom setu.

Iako je uhvatila rani break i povela s 2:0, te imala loptu za 3:0, Kineskinja nije uspjela stvoriti dvostruki break prednosti. Cibulkova je to iskoristila za povratak na 3:3. Li je još jednom oduzela servis Slovakinji kod 5:5, te je servirala za osvajanje prve dionice. Nije uspjela pa je tie-break morao odlučiti pobjednicu iste. Kineskinja je brzo odjurila do prednosti 5:1, te je bez ikakvih problema osvojila taj prvi, pokazalo se i ključni set.

Naime, u drugom je Cibulkova ostala bez ijednog gema, a Na Li je proslavila osvajanje svog drugog Grand Slam naslova u karijeri. Prvi je uzela 2011. kada je slavila na Roland Garrosu.

Na Li je tako postala prva tenisačica još od 1973. godine i Margaret Court, koja je s preko 30 godina starosti (31 godina 334 dana) osvojila Australian Open.

Valja doduše napomenuti da je u 3. kolu ovog turnira Na Li bila suočena s meč-loptom u susretu protiv Lucie Šafarove, kojoj je pobjeda promaknula za par centimetara! Drugi je set izvukla u tie-breaku, a potom je treći dobila sa 6:3. U prvom je kolu Na Li bila bolja od naše Ane Konjuh sa 6:2, 6:0. Za Cibulkovu je ovo bio pak prvi finale karijere na Grand Slam turniru.

Australian Open, finale (ž):

Na Li (4) – Cibulkova (20) 7:6(3), 6:0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider