Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prekid pomogao, ali...

Australian Open: Tomljanović propustila servis za meč protiv Stephens

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nije uspjela kreirati veliku senzaciju u 2. kolu Australian Opena. Ona je na Margareth Court Areni sa 6:3, 2:6, 5:7 poražena od 13. nositeljice Sloane Stephens.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naša je predstavnica projurila kroz prvi set ne dozvolivši pritom američkoj tenisačici, prošlogodišnjoj polufinalistici, nijednu break-priliku. Tomljanović se dobro držala u drugom setu do rezultata 2:2, a potom je uslijedio blackout od sedam gemova.

Stephens je najprije poravnala u setovima, a potom povela s 3:0 u drugom. Tada je sutkinja u stolici objavila prekid susreta, a razlog su bile munje koje su sijevale nad Melbourneom, a potom i kiša. Podsjetimo, ranije tijekom dana su mečevi bili prekidani zbog temperatura preko 42 Celzijeva stupnja u hladu. Bila je to sjajna vijest za Tomljanović, koja je predah od sat i pol maksimalno iskoristila. Nakon povratka na teren naša je igračica nanizala pet gemova i povela s 5:3. Međutim, pri servisu za meč ruka joj se malo stisnula, pa je Stephens vratila break zaostatka, a potom povela sa 6:5.

Pri servisu za ostanak u meču Tomljanović je propustila gem-loptu za poravnanje na 6:6, a potom je Amerikanka osvojila iduća dva poena i plasirala se u treće kolo.

Porazom Tomljanović Hrvatska je ostala bez predstavnica u ženskom dijelu turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Australian Open, 2. kolo, tenisačice:

Stephens (13) – Tomljanović 3:6, 6:2, 7:5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider