Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajna Kanađanka

Senzacija: Velikim preokretom izbacila Ivanović za povijesno polufinale!

Kineskinja Na Li i Kanađanka Eugenie Bouchard prvi su polufinalni par prvog teniskog Grand Slam turnira sezone – Australian Opena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Senzaciju i veliki preokret u svom četvrtfinalnom ogledu kreirala je mlada Kanađanka (19), koja je s 5-7, 7-5, 6-2 bila bolja od srpske tenisačice Ane Ivanović, koja je samo kolo ranije izbacila iz turnira najbolju igračicu svijeta – Serenu Williams.

Ivanović je u prvom setu bila dominantnija igračica, no isti je riješila tek nakon što je potvrdila break iz trećeg pokušaja. Naime, prethodna dva puta, kod 4-3, 5-4, Bouchard je odmah vraćala izgubljeni servis. Činilo se da bi takav gubitak seta mogao slomiti Bouchard, međutim, ona se u nastavku na teren vratila još jača. Povela je s 4-1, nakon čega je Ivanović poravnala na 5-5, no nije uspjela napraviti potpuni preokret. Ovoga je puta Bouchard uzela set rezultatom 7-5, a odlučujuću dionicu je izborila breakom.

Nakon medicinskog predaha zbog bolova u lijevoj nozi Ivanović nije ni najmanje bila konkurentna u trećem setu, koji je Kanađanka lakoćom riješila, te se plasirala u svoj prvi Grand Slam polufinale.

Suparnica će joj biti Kineskinja Na Li, koja je lakoćom sa 6-2, 6-2 bila bolja od Talijanke Flavije Pennette. Na Li je bila toliko bolja da Pennetta može biti zadovoljna da je i uzela po dva gema u oba seta.

Prvi polufinalist kod tenisača je Čeh Tomaš Berdych, koji je sa 6-1, 6-4, 2-6, 6-4 bio bolji od Španjolca Davida Ferrera. Češki je tenisač umalo ispustio meč iz ruku, no uspio je u četvrtom setu zadržati koncentraciju i prednost breaka koju je stekao kod rezultata 2-2.

Berdych je prva dva seta dobio iznimno lako, no kada je propustio iskoristiti break-lopte kod 2-2 u trećem setu, njegova se igra umalo raspala. Ferrer je od tog trenutka nanizao pet gemova, odnosno smanjio zaostatak na 1-2 u setovima i poveo s 1-0 u četvrtom. No Berdych se uspio sabrati i izboriti svoj prvi polufinale na Australian Openu, te ujedno upisati prvu pobjedu na Rod Laver Areni!

Suparnik Čehu u polufinalu bit će bolji iz susreta Novaka Đokovića i Stanislasa Wawrinke. (TS)

Australian Open, četvrtfinale:

Tenisači

Berdych (7) – Ferrer(3) 6-1, 6-4, 2-6, 6-4

Tenisačice

Na Li (4) – Pennetta (28) 6-2, 6-2

Bouchard (30) – Ivanović (13) 5-7, 7-5, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider