Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi seniorski Grand Slam turnir

Velika hrvatska nada kvalificirala se u glavni turnir Australian Opena

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (16) kvalificirala se u glavni dio Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine koji se održava u Melbourneu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada Dubrovčanka je u završnom kolu kvalifikacija pomela deset godina stariju Ukrajinku Olgu Savčuk, 187. igračicu svijeta. Bilo je 6-0, 6-3 nakon samo 58 minuta igre, a pritom Konjuh nije pružila suparnici nijednu priliku za break u cijelom meču.

Konjuh je lani osvojila Australian Open u konkurenciji juniorki, a ove će godine u Melbourneu ubilježiti i prvi seniorski nastup na nekom Grand Slamu. Trenutno je hrvatska tinejdžerka na 239. mjestu seniorske WTA ljestvice.

Težak ždrijeb

Ždrijeb joj je, međutim, donio iznimno tešku suparnicu u 1. kolu - četvrtu igračicu svijeta Na Li (31). Kineskinja je lani igrala u finalu Australian Opena, a isto joj je pošlo za rukom i 2011. godine u kojoj je osvojila i svoj jedini Grand Slam naslov - Roland Garros.

Suparnicu je nakon završetka kvalifikacija doznala i Donna Vekić (17). Osječanka će na startu glavnog turnira igrati protiv 28-godišnje Čehinje Lucie Hradecke, trenutno 143. igračice svijeta. U najboljim je danima Hradecka bila 41. na WTA ljestvici i šest je puta igrala u finalima. Vekić je, podsjećamo, lani prošla jedno kolo na Australian Openu. (TS) 

Australian Open, kvalifikacije, tenisačice, 3. kolo:

Konjuh - Savčuk 6-0, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider