Tenis
SPORTOVI
Tenis
Treći zajednički naslov

Hingis i Mirza pobjednice parova na Australian Openu

Švicarka Martina Hingis i Indijka Sania Mirza potvrdile su status najboljeg svjetskog ženskog para.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Martina Hingis i Sania Mirza pobijedile su u finalu Australian Opena češke tenisačice Andreu Hlavačkovu i Lucie Hradecku sa 7-6 (1), 6-3.

Za Hingis i Mirzu to je treći zajednički Grand Slam naslov, a za popunu kolekcije nedostaje im samo trofej iz Roland Garrosa, nakon što su prošle godine trijumfirale u Wimbledonu i na US Openu. Ovo im je ujedno bila i 36. uzastopna pobjeda. Svoj pobjednički niz započele su još u kolovozu prošle godine.

I dok je Indijki ovo prvi trofej s Australian Opena u konkurenciji ženskih parova, Hingis je u svom šestom finalu osvojila peti naslov. Prvi put je slavila još 1997. godine u paru s Bjeloruskinjom Natalijom Zverevom, godinu dana poslije obranila je naslov kad joj je partnerica bila Mirjana Lučić-Baroni, a treći uzastopni trofej osvojila je s Ruskinjom Anom Kurnjikovom. Isti je par slavio i 2002. godine.

Osim pet naslova s Australian Opena, Hingis u konkurenciji ženskih parova ima još dva trofeja s Roland Garrosa (1998., 2000.), tri iz Wimbledona (1996., 1998., 2015.) i dva s US Opena (1998., 2015.).

Ženski parovi - finale:

Martina Hingis/Sania Mirza (Švi-Ind/1) - Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (Češ/7) 7-6 (1), 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider