Tenis
SPORTOVI
Tenis
U lošoj formi

Australian Open: Ekspresan kraj za Martić i Karlovića

Iznimno je loše počeo Australian Open, prvi Grand Slam turnir godine, za hrvatske predstavnike. Ivo Karlović i Petra Martić pali su već na prvoj prepreci…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlović je u sezonu krenuo porazima u kvalifikacijama ATP turnira u Dohi i Sydneyju, a lošu je formu prenio i u Melbourne. Od 33-godišnjeg je Zagrepčanina u 1. kolu sa 6-4, 7-6(5), 7-5 bolji bio osam godina mlađi Amerikanac Tim Smyczek, 125. igrač svijeta, koji je u glavni turnir ušao kao ''sretni gubitnik''.

Karlović nije iskoristio nijednu od tri prilike za break u meču, dok je Smyczek po jednom u prvom i trećem setu oduzimao servis suparniku što se pokazalo sasvim dovoljnim za pobjedu. Hrvatskom tenisaču, 103. na ATP ljestvici, nije pomoglo ni 16 asova i 74 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa. Bio je ovo, inače, prvi međusobni ogled ove dvojice igrača.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić izgubila je od 92. igračice svijeta, Japanke Misaki Doi, sa 6-3, 6-4 nakon 83 minute igre. Martić je po tri puta gubila svoj servis u svakom setu tako da joj ništa nisu značila ni ukupno tri breaka koje je sama napravila. Imala je Dućanka, 62. igračica WTA ljestvice, manje izravnih poena (10-21) i više neforsiranih pogrešaka (32-25) od suparnice.

Martić je, podsjetimo, imala problema s ozljedom posljednjih tjedana tako da joj je ovo bio prvi ovogodišnji nastup, ujedno i prvi meč u karijeri protiv Doi. (TS) 

Australian Open, tenisači, 1. kolo:

Smyczek - Karlović 6-4, 7-6(5), 7-5

 Tenisačice, 1. kolo:

Doi - Martić 6-3, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider